SEAT 4 jaar garantie

De SEAT Arona | Design

Geniet zonder zorgen

Jij wilt natuurlijk maximaal en zonder zorgen genieten van jouw nieuwe SEAT. Daarom heeft elke SEAT 4 jaar garantie vanaf de aankoopdatum.

Wat houdt dit in?

Dus als er zich een defect voordoet als gevolg van een mechanische- en/of fabricagefout, dan valt dit binnen 4 jaar óf tot 100.000 km onder de garantie. Je SEAT dient wel volgens de fabrieksvoorschriften te zijn onderhouden. Mocht je SEAT bijvoorbeeld onverhoopt een mankement hebben aan de versnellingsbak of aircopomp, dan kun je ervan op aan dat het mankement snel en vakkundig door de SEAT-vestiging wordt verholpen. De garantie blijft zelfs behouden bij een eigenaarswissel.

Uitgezonderd zijn kosten voor reparaties die tot normale slijtage en onderhoud worden gerekend, net als softwarematige aanpassingen die niet aan een productfout of technisch probleem gerelateerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan een navigatieupdate.


Carrosseriegarantie: 12 jaar

Voor alle nieuwe SEAT-modellen met een volledig verzinkte carrosserie geldt een termijn van 12 jaar garantie op de gehele carrosserie. Dit geldt voor de gevolgen van roestschade die ontstaan door oorzaken van binnenuit en die het herstel van een carrosseriedeel noodzakelijk maken.

8 jaar garantie op hoogvoltaccu
Op de hoogvoltaccu van alle elektrische en hybride SEAT-modellen geldt een garantie van 8 jaar of 160.000 kilometer. Om onnodige storingen te voorkomen en verzekerd te zijn van de allerbeste service, ga je voor onderhoud naar je SEAT dealer. Daar weten ze als geen ander hoe je jouw (deels) elektrische SEAT in topvorm houdt.

3 jaar lakgarantie
We geven gedurende een termijn van 3 jaar na de afleveringsdatum garantie op de carrosserielak indien er sprake is van materiaal- en/of fabricagefouten.

4 jaar reparatiegarantie
De garantietermijn voor SEAT Originele Onderdelen en ruildelen geldt tot 4 jaar na reparatiedatum, zonder kilometerbeperking. Als een onderdeel binnen de garantietermijn van de auto wordt vervangen, blijft de oorspronkelijke garantietermijn ook op dit onderdeel van kracht. De oorspronkelijke garantietermijn wordt dus niet verlengd of vernieuwd door tussentijdse vervanging. De reparatiegarantie is alleen geldig bij de dealer die de reparatie heeft uitgevoerd

Lees meer

Download de garantie brochure

Op deze manier wordt een SEAT tot het uiterste getest

SEAT legt elk onderdeel in de modellen standaard op de pijnbank. 30.000 keer openen en sluiten van de portieren bijvoorbeeld en 5.000 keer machinaal op een knop drukken. Zomaar enkele voorbeelden van de extreme tests die onderdelen in SEAT-modellen ondergaan, veelal in het prototype-stadium. Allemaal om de kwaliteit en betrouwbaarheid van elke SEAT te garanderen.

20.000 schuifbewegingen

De stoelen moeten minstens 20.000 schuifbewegingen fluitend aankunnen. Een machine simuleert de bewegingen van de bestuurder en z’n passagiers bij het in- en uitstappen. De duurzaamheid van een stoelleuning wordt gecontroleerd door deze 20.000 keer neer te klappen.

5.000 keer op een knop drukken

Elke knop, meter en bedieningselement moet tegen het zwaarste gebruik bestand zijn. De knoppen van het navigatie-systeem, de radio en de airconditioning worden getest door er zo’n 5.000 keer op te drukken. Al drie jaar voor de introductie van een model start een speciale afdeling met de ontwikkeling van de knoppen.

Portieren 30.000 keer per jaar gesloten
Voor een koper is de klank van een portier dat wordt gesloten van groot belang. Daarom test SEAT bij alle modellen of dit na 30.000 keer nog steeds hetzelfde is.
Elke nieuwe SEAT die uit de productielijn komt krijgt voor hij de fabriek verlaat eerst nog een plensbui van 2.500 liter gerecycled water over zich heen. Pas als de auto deze moessonregen doorstaat en honderd procent waterdicht blijkt, is SEAT tevreden.

2 miljoen testkilometers per jaar
Bij intensieve tests op het circuit - jaarlijks zo’n 2 miljoen kilometer - checkt SEAT bij elke nieuwe auto of alle systemen werken en er geen verborgen rammeltjes zijn. Alles oké? Dan pas transporteren we de auto naar de dealer.

Ook na de garantieperiode bieden we zekerheid

Vanaf 2013 hebben alle modellen die nieuw verkocht zijn en geleverd door SEAT Nederland 4 jaar garantie. Auto's die niet door SEAT Nederland zijn geleverd (bijvoorbeeld import) hebben meestal 2 jaar fabrieksgarantie.

Ook buiten de 4 jaar garantieperiode op de auto zelf zijn er nog meer zekerheden waar je als SEAT rijder op terug kunt vallen, mocht dit nodig zijn. 

 • 12 jaar Carrosseriegarantie
  Vanwege de volledig verzinkte carrosserie krijg je maar liefst 12 jaar garantie op de carrosserie.
 • Altijd Mobiliteitsservice 
  Als je het onderhoud bij SEAT laat uitvoeren, heb je altijd recht op mobiliteitsservice; de pechhulp service van SEAT. 
 • 4 Jaar Reparatiegarantie
  Mocht er toch een keer iets gerepareerd moeten worden, heb je maar liefst 4 jaar reparatiegarantie op die reparatie. Deze garantie dekt de originele onderdelen (ook Economy en Ruildelen) en de uitgevoerde werkzaamheden.
 • Overdraagbaar
  Verkoop je je SEAT, dan is de garantie op zowel de auto zelf, als de Reparatiegarantie, ook overdraagbaar op de nieuwe eigenaar. Wel zo prettig! 
Alles op een rijtje

De voordelen van SEAT Service

✓ 4 jaar reparatiegarantie
✓ Standaard Pechhulp
✓ 100% originele SEAT onderdelen
✓ Gecertificeerde monteurs
✓ Altijd 15% voordeel op onderhoud als jouw SEAT 5+ jaar is*

Hoe kunnen we je verder helpen?

Onderdelen & Accessoires

Dakdragers, wielensets, trekhaken en nog véél meer. Het is nu allemaal gemakkelijk te bestellen via de SEAT Webshop.

Een SEAT-werkplaats in de buurt

We helpen je graag

Heb je vragen? Neem dan contact op met de SEAT-dealer bij jou in de buurt. Onze dealers staan voor je klaar en beantwoorden graag je vragen.