SEAT financieel

De maandlasten van je auto berekenen

Maandlasten tool

Ben je van plan om je auto te financieren en wil je weten wat je maandlasten worden? Vul de maandlasten tool in en weet gelijk wat je nieuwe auto kost per maand. Zo rijd je met een gerust gevoel rond in je nieuwe SEAT.

seat zakelijk financieel

Waaruit bestaan de maandlasten voor mijn auto?

Bij een autofinanciering betaal je een vast maandbedrag voor je SEAT. Waar de maandlasten van je auto uiteindelijk uit bestaan, hangt af van je financiering. Je kunt ‘m namelijk op verschillende manieren inrichten.

Alles op een rijtje

Voor elke soort financiering geldt dat de volgende onderdelen invloed hebben op de hoogte van jouw maandlasten:

  • Configuratie van jouw SEAT
  • Looptijd van de financiering
  • Eigen risico
  • Woonregio

Bekijk hoe jouw financiering is opgebouwd en ontdek wat het beste past binnen jouw uitgaven.

Opbouw privé financiering

Wil je als particulier je nieuwe SEAT of SEAT occasion met financiering aanschaffen? Met de huurkoop oplossing van SEAT, Privé Plan, betaal je je auto af tot ‘ie helemaal jouw eigendom is. Of kies voor Private Lease en geniet voor een all-in maandbedrag van rijden in een gloednieuwe SEAT zonder te hoeven denken aan verzekering, onderhoud en wegenbelasting.

Privé leasen, financieren of met eigen middelen betalen?

Huurkoop: SEAT Privé Plan

Met SEAT Privé Plan spreid je het aankoopbedrag van je SEAT over een langere periode. Je bepaalt zelf het aantal maanden waarin je jouw auto afbetaalt. Ook kies je een aanbetaling en slottermijn. Bij een hogere aanbetaling en hoger slottermijn zijn je maandlasten lager. Privé Plan bestaat uitsluitend uit de afbetaling van jouw SEAT plus rente. Het maandbedrag beslaat dus niet het onderhoud, de verzekering en belasting. Na afloop is de SEAT helemaal van jou.

Meer over Privé Plan

Private Lease

SEAT Private Lease bestaat uit een vast all-in maandbedrag. Je hoeft niet meer na te denken over verzekering, wegenbelasting, pechhulp en onderhoud. De maandlasten van je auto bestaan voor 65% uit afbetaling. Met de overige 35% betaal je de bijkomende service. Na afloop blijft de SEAT in het bezit van de kredietverstrekker.

Meer over Private Lease

Opbouw zakelijke financiering

Ook als zakelijk rijder kun je kiezen uit verschillende financieringsvormen. Welke financiering het beste bij jou past, hangt vooral af van jouw gebruik, het aantal kilometers en het type investering. Zo biedt Financial Lease verschillende fiscale voordelen. En zit bij Full Operational Lease de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud inbegrepen.

Opbouw zakelijke financiering

Financial lease

Met Financial Lease rijd je in je nieuwe SEAT of occasion voor een vast maandbedrag. Dit maandbedrag bestaat uitsluitend uit de aflossing van je SEAT (plus rente). Bij een hoger slottermijn en een hogere aanbetaling vallen je maandlasten extra laag uit. Je bepaalt zelf de duratie van jouw Financial Lease. Heb je alle maanden afbetaald? Dan is de SEAT 100% van jou.

Meer over Financial Lease

Full Operational Lease

Kies je voor Full Operational Lease? Dan rijd je voor een all-in maandbedrag rond. Dat betekent: geen zorgen meer over verzekering, onderhoud en belasting. Ook bij Full Operational Lease kun je zowel zakelijk als privé rijden. Rijd je meer dan 500 km privé? Dan betaal je bijtelling.

Meer over Full Operational Lease