Een nieuwe auto leasen als zzp'er

Dit is waarom je als zzp’er een SEAT wil leasen

Leasen als zzp'er

Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om een auto te leasen. Dat is kiezen voor gemak. Je hoeft dan namelijk niet te investeren in een bedrijfsauto. Als zzp’er ben je veel onderweg naar klanten en klussen en dan komt een zakelijke lease auto goed van pas. Het liefst nieuw en betrouwbaar, zonder dat je veel geld moet investeren.

De voordelen van leasen voor zzp’ers

Het leasen van een zakelijke auto heeft verschillende voordelen. De voordelen verschillen per leasevorm, maar standaard geniet je als zzp’er van:

 • Je houd geld over om te investeren in je onderneming want een grote uitgave aan een auto is niet nodig
 • Je weet precies waar je aan toe bent: vast bedrag per maand
 • Je stapt met plezier achter het stuur van jouw SEAT en komt representatief voor de dag bij klanten

Welke leasevormen zijn er voor zzp'ers?

Een auto leasen kan als zelfstandig ondernemer heel aantrekkelijk zijn. Je hebt keuze uit verschillende leasevormen. Om te ontdekken welke het beste bij jou past, zetten we alle lease opties helder voor je op een rij.
Ga je voor compleet gemak? Of zoek je alleen een betaalbare financieringsvorm? Wil je lang leasen, of juist kort en flexibel? Bij SEAT helpen we je graag om de beste én voordeligste keuze te maken.

Als zzp’er heb je keuze uit de volgende leasevormen:

 • Operational Lease
 • Financial Lease
 • Private Lease
 • Additional Lease
 • Short Lease
 • Stock Lease
 • Flexible Lease

Operational Lease

Deze leasevorm lijkt nog het meest op huren. Je gebruikt een SEAT, maar wordt nooit eigenaar. Je bedrijfsbalans wordt er dus ook niet negatief door beïnvloed. Bij operational lease, lease je als zzp’er echt zonder zorgen. Alle kosten voor reparaties, onderhoud, banden, vervangend vervoer, verzekering (all risk), afschrijving, rente en houderschapsbelasting, zitten al in het maandbedrag. Geen onaangename verrassingen dus.

Financial Lease

Bij Financial Lease sluit je een financiering af voor de aankoop van jouw auto. Onderhoud, wegenbelasting en verzekering zijn voor eigen rekening. Aan het eind van de looptijd is de auto van jou. Met deze leasemethode kun je de beste auto voor jouw situatie financieren. Nog een voordeel voor zzp'ers: je kunt de btw terugvragen.

Private Lease

Deze leasevorm biedt jou als zzp’er de voordelen van een leaseauto, zonder het nadeel dat je bijtelling moet betalen. Bij Private Lease rij je in een nieuwe SEAT voor een scherpe all-in prijs. Onderhoud, verzekering, pechhulp: alles zit in je maandbedrag. Doordat je het contract privé afsluit, voorkom je bijtelling. Bovendien kun je € 0,19 per gereden zakelijke kilometer aftrekken van je winst. Een slimme deal dus.

Lees meer over private lease

Short Lease

Nog maar net gestart als zzp'er? Maar wil je wel graag een goede en betrouwbare auto? Of heb je als wagenparkbeheerder of ondernemer behoefte aan tijdelijke mobiliteit, flexibel en voor een scherp tarief? Dan kun je bij SEAT verkort leasen. Met Short Lease sluit je tegen een aantrekkelijke prijs een contract af met een korte looptijd van 12 tot 24 maanden.

Lees meer over shortlease

Stock Lease

Bij SEAT Stock Lease kun je een jonge, gebruikte SEAT kiezen, die je met korting kunt rijden. Stock Lease auto's worden al aangeboden met een leasecontract vanaf 12 maanden. Vaak gelden oudere bijtellingsregels tegen een lager tarief. Dat levert je als zelfstandig ondernemer extra voordeel op, terwijl je in een goed onderhouden SEAT met een lage kilometerstand rijdt.

Als je nog vragen hebt, kun je altijd bij jouw SEAT-dealer terecht.

Vind jouw dealer

Je gaat zakelijk leasen als zzp'er: en nu?

Ben je zzp’er en weet je al welke leasevorm jou op het lijf is geschreven? Mooi! Let alleen nog even op de volgende punten:

 • Denk goed na over de contractduur die je kiest voor jouw nieuwe leaseauto. Met een kort termijn behoud je flexibiliteit, maar voor meer zekerheid kies je voor een langere periode.
 • Maak een keuze tussen het privé of zakelijk aanschaffen van jouw leaseauto. Beide leasevormen komen met voor- en nadelen, afhankelijk van jouw situatie.

Zakelijk rijden bij SEAT

Heb je nog vragen over zakelijk rijden als zzp’er? Bijvoorbeeld welke financiële gevolgen dit heeft? Onze SEAT-dealers staan voor je klaar.

Vind je dichtstbijzijnde dealer