Reviews

Wat vinden
de experts?

  • Lees en bekijk hier
  • de reviews van de pers.
SEAT Leon Sportstourer

5 sterren in Euro NCAP botsproef

Euro NCAP heeft zowel de Leon 5-deurs als de Leon Sportstourer – voorzien van een verbrandingsmotor én als plug-in hybride – aan botsproeven onderworpen. Beide modellen scoorden uitstekend op uiteenlopende gebieden: 92% voor de veiligheid van volwassenen, 88% op kindveiligheid, 71% voor kwetsbare weggebruikers rondom de auto en 80% op het gebied van veiligheidsassistenten. Een prachtige score van 5 sterren voor de Leon.

Euro NCAP actualiseert zijn testresultaten elke twee jaar. Niet eerder waren de botsproeven zo streng als in 2020.

Lees de reviews:

Autorai

Autorai

"Echt stug wordt de rit nooit, de Leon is en blijft een auto waarmee je met gemak naar je vakantiebestemming in Zuid-Europa kunt rijden. Sportiviteit en comfort gaan hand in hand."

 

Lees het volledige artikel
Autoscout24 logo

AutoScout24

"Enthousiast worden we ook van de 150 pk sterke 1,5-liter viercilinder turbomotor. Die maakt fanatiek toeren en kan zijn vermogen uitstekend kwijt aan het asfalt, mede dankzij de optionele 18-inch wielen van ‘onze’ testauto."

 

Lees het volledige artikel
Autowereld.nl logo

Autowereld

"Op de achterbank is het zelfs voor een gemiddelde Nederlandse man (lengte: 1,81 meter) goed toeven. Er is been- en hoofdruimte genoeg en ook de instap is prima. Ook voor de bagage is meer plek dan vroeger."

 

Lees het volledige artikel
AutoZine

Autozine

"De vormgeving is niet beperkt tot het exterieur, maar ook het interieur en zelfs de weergave op de beeldschermen is bijzonder fraai. Slimme semi-zelfrijdende functies maken de Leon comfortabeler, veiliger en zuiniger."

 

Lees het volledige artikel

Bekijk de video's:

Autoweek e-hybrid dubbeltest

Autoweek testte de SEAT Leon Sportstourer PHEV en zette de plug-in hybride in een vergelijk tegenover de Renault Mégane PHEV. Volgens de redactie maakt de SEAT een volwassener indruk, de aandrijflijn is beduidend krachtiger en ten slotte biedt de Leon Sportstourer in alle richtingen meer ruimte.
video preview
;

Autoweek review

Autoweek heeft gereden in de Leon Sportstourer. Het oordeel? De Leon Sportstourer is al met al een meer dynamische en sportief-rijdende auto dan de Volkswagen Golf, en is ook nog eens goedkoper. 

video preview
;

ACSI Freelife TV trekautotest

In deze video van ACSI FreeLife TV wordt de Leon Sportstourer aan de tand gevoeld om te kijken hoe de auto rijdt met een caravan er achter gekoppeld.
video preview
;
Autoweek
Autoweek
ACSI logo
Maak 'm eigen

Configureer jouw Leon Sportstourer

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de SEAT Leon Sportstourer? Welke velgen, kleuren, opties, accessoires en interieurs je kunt kiezen? Stel dan jouw eigen Leon Sportstourer samen in de configurator.

SEAT Leon Sportstourer

Meer weten over de Leon Sportstourer?

Enthousiast geworden dankzij de positieve reviews? Ontdek dan meer over het design van de Leon Sportstourer.

Ga naar Design >