SEAT Leon

De nieuwe Leon

  • Je zou willen dat het altijd donker is. De koplampen, richtingaanwijzers en zelfs het achterlicht hebben een uniek licht-patroon.

  • Deze Adaptive Cruise Control haalt de maximumsnelheid uit je navigatiesysteem om nóg innovatiever voor jou de snelheid te bepalen.

  • Je hebt je nog nooit zo verbonden met je auto gevoeld. Vind je auto gemakkelijk terug via de app en krijg live navigatie-updates.

  • Zeg maar dag tegen de tellers. Kies wat jij in beeld wil: je navigatie, muziek of rij-assistenten? Je past het scherm gewoon zelf aan.

SEAT Leon 2020

Er is geen tijd voor doorsnee

Hij is er: de vierde generatie Leon. Bijzonder intelligent. Maximale connectiviteit. Gedurfd design. En een lekker kontje. De nieuwe Leon 5‑deurs is geen doorsnee auto. Met een breed motorenaanbod, inclusief hybride, is er keuze voor iedereen. Maak je leven weer spannend - stap in de wereld van de nieuwe SEAT Leon.

Curves in all the right places

Dag middenmoot, hallo opvaller. Met de nieuwe Leon weet je zeker dat alle ogen op jou gericht zijn. Het design is uitgesproken, met een perfecte mix van scherpe en ronde lijnen. Vorm en functie gaan bovendien uitstekend samen: met zijn gestroomlijnde body zorgt hij voor optimale efficiëntie.

Design nieuwe Leon

De nieuwe verlichting

Een nieuw tijdperk is aangebroken. De vierde generatie Leon maakt zowel van binnen als buiten gebruik van geavanceerde lichttechnologie. De standaard LED-koplampen en LED-balk aan de achterzijde van de auto zorgen ervoor dat de auto altijd opvalt. Het ambient lighting system binnen de auto zorgt voor de juiste sfeer én maakt rijden veiliger met lichtsignalen.

Verlichting nieuwe Leon

Geen tijd voor zorgen

Veilig rijden is bij ons geen luxe, maar de standaard. De nieuwe Leon zit vol met allerlei intelligente assistentiesystemen. Geavanceerde slimme technologieën scannen de omgeving en komen zo nodig automatisch in actie. Zo maken ze de nieuwe Leon tot de veiligste SEAT ooit. 

Stay connected

Alles moet tegenwoordig 'connected' zijn. Dus bij SEAT doen we lekker mee. De nieuwe Leon is onze eerste auto die volledig connected is. Vorm naadloos een ecosysteem tussen het infotainmentsysteem en je smartphone via Apple CarPlay of Android Auto. Daarnaast blijf je altijd online met de geïntegreerde SIM-kaart (eSIM). Zo maak je gebruik van realtime informatie en updates uit de cloud.

Connectiviteit nieuwe Leon

Toekomst, je ziet er goed uit

Het interieur van de nieuwe Leon is niet alleen modern, maar ook voorzien van de laatste snufjes. Met het Virtual Cockpit zie je alles wat je moet weten, realtime. Het grote infotainmentdisplay kun je bedienen met aanraking of zelfs met handgebaren. Het ambient lighting system creëert een boog van licht voor de juiste sfeer én voor meer veiligheid. Welkom in de toekomst.

Toekomst nieuwe Leon

Een compacte reus

Size does matter, en daarom is de nieuwe 5-deurs Leon ruimer dan ooit. De wielbasis staat aan de basis van een zeer ruim passagierscomprtiment, zodat iedereen lekker comfortabel kan zitten. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 380 liter. Genoeg ruimte voor jou en al je avonturen.
Design nieuwe Leon
Verlichting nieuwe Leon
Connectiviteit nieuwe Leon
Toekomst nieuwe Leon

Motorisering

Het motorenaanbod van de nieuwe Leon is breder dan ooit. Naast uitvoeringen met benzine- (TSI) en dieselmotoren (TDI) wordt de Leon ook leverbaar met twee hybridevarianten: eTSI en eHybrid.

Hybride (eTSI en eHybrid)

De eTSI met 48V mild-hybridetechnologie is beschikbaar voor zowel de 1.0 TSI als de 1.5 TSI en wordt standaard geleverd met een DSG-automaat.

De eHybrid bestaat uit een 1.4 TSI automaat die gekoppeld is aan een elektromotor, wat samen zorgt voor een systeemvermogen van 150 kW/204 pk. De elektrische actieradius bedraagt zo’n 60 kilometer (WLTP).

Benzine (TSI)

Alle benzinemotoren beschikken over directe brandstofinspuiting en turbotechnologie. De 1.0 TSI driecilinder is er in twee vermogensvarianten: 66 kW/90 pk en 81 kW/110 pk. Ook de viercilinder 1.5 TSI biedt keuze uit twee vermogens: 96 kW/130 pk en 110 kW/150 pk.

Diesel (TDI)

De nieuwe Leon heeft ook keuze uit twee verschillende dieselmotoren. Je kunt kiezen voor de 2.0 TDI met 85 kW/115 pk in combinatie met een handgeschakelde transmissie, of de 110 kW/150 pk versie, gecombineerd met een DSG-automaat.

Bekijk de Leon in al z'n glorie

SEAT Leon
SEAT Leon
SEAT Leon intetrieur
SEAT Leon
SEAT Leon

Exterieur

Time to shine

Nieuwe Leon, nieuw lettertype

Niet alleen de Leon is in een nieuw jasje gestoken, ook z'n letters. 
SEAT Leon 2020

Grote 18" lichtmetalen velgen

Doe er een inchje bovenop met deze grote, sportieve lichtmetalen velgen.
SEAT Leon 2020

Eén groot achterlicht

Twee achterlichten? Dat is ouderwets. Ga voor één groot LED-achterlicht.
SEAT Leon 2020

Gewaagde grille

Met de diamant-vormige grille maak je al een statement voordat je bent gearriveerd. 
SEAT Leon 2020

Interieur

Licht op hè?

Strak interieur

Lekker zitten, dat is belangrijk. Met de FR uitvoering kun je ook nog kiezen voor extra sportieve sportstoelen. 
SEAT Leon 2020

Grootse controle

Op het 8" scherm bedien je niet alleen je muziek en navigatie, maar ook instellingen van je auto. Met je vinger en met je stem. Wel zo makkelijk én veilig.
Nieuwe Leon 2020 navigatie

Park Assist

Sit back and relax terwijl de automatische inparkeerhulp voor jou inparkeert.
SEAT Leon 2020

Ambient lighting system

Slimme sfeerverlichting. De boog van licht waarschuwt je bij eventueel gevaar en helpt je zo veilig op je bestemming aan te komen. 
SEAT Leon 2020

Volg de nieuwe Leon

Als eerste weten wanneer de nieuwe Leon in Nederland is? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Meer ruimte? Check de Leon Sportstourer

Heb je meer ruimte nodig, maar wil je net zo'n lekker kontje? Kies dan voor de nieuwe Leon Sportstourer. Met 620 liter inhoud heeft hij meer dan 60% extra ruimte ten opzichte van zijn kleinere broertje. Nu kun je echt alles meenemen op jouw avonturen.

Check de nieuwe Leon Sportstourer

Leon Sportstourer