SEAT Leon Sportstourer 2020

De nieuwe Leon Sportstourer

  • Zelfs de verlichting is in een nieuw jasje gestoken: strakker, moderner en met een uniek licht-patroon.

  • Handen vol? Haal je voet onder de auto langs en de achterklep gaat automatisch voor je open. Wel zo makkelijk.

  • Naast het automatisch afstand en snelheid vasthouden, past deze de snelheid aan op basis van navigatiedata, zoals bochten en maximum snelheid.

  • Hoe groot je plannen ook zijn, in de kofferbak passen ze.

Leon Sportstourer

Geaccepteerde grootheidswaanzin

Dit is 'm: de nieuwe Leon Sportstourer. Slimmer, strakker en vooral: groter. En nu ook beschikbaar als plug-in hybride. Dus geef je fantasie de ruimte en ga erop uit. Maak je leven weer spannend - stap in de nieuwe wereld van de Leon Sportstourer. 

Groter dan je dromen

Dus, jij wilt nóg meer ruimte? Say no more. Speciaal voor jou hebben we de Leon Sportstourer: dezelfde sportieve look, maar dan een flink stuk groter. Met een bagageruimte van maar liefst 620 liter is hij 60% groter dan zijn kleinere broer. Meer dan genoeg ruimte voor jou en al je avonturen.

Ruimte nieuwe Leon

Visueel verrukkelijk

Dag middenmoot, hallo opvaller. De nieuwe Leon Sportstourer zorgt ervoor dat alle ogen op jou gericht zijn. Een uitgesproken design, een perfecte mix van scherpe en ronde lijnen. Vorm en functie gaan bovendien uitstekend samen: met zijn gestroomlijnde body zorgt hij voor optimale efficiëntie.

Leon Sportstourer

Dit is de nieuwe Verlichting

Klaar voor een nieuw tijdperk? Zowel van binnen als buiten maakt de vierde generatie Leon Sportstourer gebruik van geavanceerde lichttechnologie. Val op met de standaard LED-koplampen voor, en LED-balk aan de achterzijde van de auto. Het ambient lighting system binnen de auto zorgt voor de juiste sfeer én maakt rijden veiliger met lichtsignalen.

Verlichting nieuwe Leon

Vaarwel, zorgen

Veilig rijden is bij ons geen luxe, maar de standaard. Allerlei intelligente assistentiesystemen helpen jou veilig op weg. De slimme technologieën in de nieuwe Leon Sportstourer scannen de omgeving en komen wanneer nodig automatisch in actie. Zo is het veiligste SEAT ooit. 

Veiligheid nieuwe Leon

Connect met de wereld

Alles is tegenwoordig 'connected'. Dus bij SEAT doen we gewoon mee. De nieuwe Leon Sportstourer is onze eerste auto die volledig connected is. Vorm zonder problemen een ecosysteem tussen het infotainmentsysteem en je smartphone via Apple CarPlay. Blijf altijd online met de geïntegreerde SIM-kaart (eSIM). Zo maak je gebruik van realtime informatie en updates uit de cloud.

Connectiviteit nieuwe Leon

De toekomst ziet er goed uit

Het interieur van de nieuwe Leon Sportstourer heeft een modern design en is voorzien van de laatste snufjes. Op de Virtual Cockpit zie je alles wat je moet weten, realtime. Het grote infotainmentdisplay kun je bedienen met aanraking en met handgebaren. Het ambient lighting system, de slimme sfeerverlichting in voorportieren en dashboard, creëert een boog van licht voor de juiste sfeer én voor meer veiligheid. Welkom in de toekomst.

Toekomst nieuwe Leon
Ruimte nieuwe Leon
Leon Sportstourer
Verlichting nieuwe Leon
Veiligheid nieuwe Leon
Connectiviteit nieuwe Leon
Toekomst nieuwe Leon

Motorisering

De nieuwe Leon Sportstourer heeft een breder motorenaanbod dan ooit. Naast uitvoeringen met benzine- (TSI) en dieselmotoren (TDI) wordt de Leon Sportstourer ook leverbaar met twee hybridevarianten: eTSI en eHybrid.

Hybride (eTSI en eHybrid)

De eTSI met 48V mild-hybridetechnologie is er voor zowel de 1.0 TSI als de 1.5 TSI en komt standaard met een DSG-automaat.

De eHybrid heeft uit een 1.4 TSI automaat die gekoppeld is aan een elektromotor. Dit zorgt samen voor een systeemvermogen van 150 kW/204 pk. De elektrische actieradius bedraagt zo’n 60 kilometer (WLTP).

Benzine (TSI)

Bij de Leon Sportstourer beschikken alle benzinemotoren over directe brandstofinspuiting en turbotechnologie. De 1.0 TSI driecilinder is er in twee vermogensvarianten: 66 kW/90 pk en 81 kW/110 pk. De viercilinder 1.5 TSI biedt keuze uit twee vermogens: 96 kW/130 pk en 110 kW/150 pk.

Diesel (TDI)

Kies bij de Leon Sportstourer uit twee verschillende dieselmotoren. Ga voor de 2.0 TDI met 85 kW/115 pk in combinatie met een handgeschakelde transmissie, of de 110 kW/150 pk versie, gecombineerd met een DSG-automaat.

De Leon Sportstourer in al z'n glorie

SEAT Leon Sportstourer
SEAT Leon Sportstourer
SEAT Leon Sportstourer
SEAT Leon Sportstourer
SEAT Leon intetrieur
SEAT Leon Sportstourer

Exterieur

Veel zien, meer gezien worden

Goed geletterd

Een nieuw jasje voor de Leon én zijn letters.
SEAT Leon 2020

Grote 18" lichtmetalen velgen

Doe er gewoon nog een inch bovenop met deze grote, sportieve lichtmetalen velgen.
SEAT Leon 2020

Eén groot achterlicht

Twee achterlichten? Dat is ouderwets. Ga voor één groot LED-achterlicht.
Leon Sportstourer

Gewaagde grille

Met de diamant-vormige grille maak je al een statement voordat je bent gearriveerd. 
SEAT Leon 2020

Interieur

Stap in jouw toekomst

Strak interieur

Lekker zitten, dat is belangrijk. Met de FR uitvoering kun je ook nog kiezen voor extra sportieve sportstoelen.
SEAT Leon 2020

Grootse controle

Op het 8" scherm bedien je niet alleen je muziek en navigatie, maar ook instellingen van je auto. Met je vinger en met je stem. Wel zo makkelijk én veilig.
Nieuwe Leon 2020 navigatie

Park Assist

Sit back and relax terwijl de automatische inparkeerhulp voor jou inparkeert.
SEAT Leon 2020

Ambient lighting system

Slimme sfeerverlichting. De boog van licht waarschuwt je bij eventueel gevaar en helpt je zo veilig op je bestemming aan te komen. 
SEAT Leon 2020

Volg de nieuwe Leon Sportstourer

Als eerste weten wanneer de nieuwe Leon Sportstourer in Nederland is? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Toch op zoek naar iets compacters?

Op zoek naar iets kleiners, maar met net zo'n lekker kontje? De nieuwe Leon is ook verkrijgbaar als 5-deurs. Nog steeds genoeg ruimte voor jou en al je avonturen, maar dan compacter. En natuurlijk nóg scherper geprijsd dan zijn grotere broer.

Check de nieuwe Leon als 5-deurs

SEAT Leon 2020