Alles wat je wilt weten over jouw SEAT, via de

My SEAT App

Download voor Android Download voor Apple

Functionaliteiten van de My SEAT App

My SEAT App

Homescreen

Alle handige informatie gelijk zichtbaar, van je actieradius tot het gemiddeld verbruik.
My SEAT App

Ritten

Bekijk de statistieken van jouw gemaakte ritten, zoals info over afstand, tijd en kosten
My SEAT App

Parkeerlocatie

Vind jouw SEAT gemakkelijk terug na een dagje shoppen, dankzij de parkeerlocatie.
My SEAT App

Autostatus

Krijg slimme meldingen, mocht er zich een storing voordoen en krijg eenvoudig hulp.

My SEAT App

Handleiding

Iets opzoeken in de interactieve handleiding is met deze app wel heel makkelijk.
My SEAT App

Onderhoud

Bekijk het onderhoud- schema van jouw SEAT en weet waar je aan toe bent.
My SEAT App

Dealers

Stel jouw voorkeursdealer in en maak eenvoudig een afspraak.
My SEAT App

Aanbiedingen

Krijg mooie aanbiedingen van bijvoorbeeld accessoires of een service.

¹Voor welke SEAT is de My SEAT App geschikt?

De My SEAT App is de opvolger van de door MIND B.V. ontwikkelde Mijn SEAT App, die vanaf 2016 in veel modellen is geleverd. De My SEAT app is speciaal ontwikkeld voor SEAT-modellen gebouwd tussen 2008 en 2020. Zo kun je achteraf van jouw SEAT heel makkelijk en snel een connected car maken. Er zijn wel uitzonderingen voor bepaalde SEAT-modellen. Download hier een lijst om te controleren of de My SEAT App geschikt is voor jouw SEAT. Voor auto's gebouwd na de tweede helft van 2020 is SEAT CONNECT en de bijbehorende app de nieuwe standaard en is achteraf inbouwen van de My SEAT App niet nodig.

Zo gebruik je de My SEAT App

Volg de drie stappen, of bekijk de video er onder

My SEAT App

Stap 1

Download de My SEAT App. Open vervolgens de app op je telefoon en doorloop de stappen, waaronder het aanmaken van een SEAT ID en het aangeven van je privacy voorkeuren. Als je al een SEAT ID hebt, kun je daarmee ook inloggen op My SEAT App.

Download de app voor Android

Download de app voor Apple

My SEAT App

Stap 2

Plug de My SEAT App DataPlug in de OBD2-poort van de auto. Deze bluetooth dongel is via je dealer te verkrijgen;, vraag naar de mogelijkheden en hulp bij installeren. De OBD2-poort vind je in de voetenruimte van de bestuurder. Let op: plaats de dongel met het contact uit.

My SEAT App

Stap 3

In de My SEAT App selecteer je dat je de DataPlug wilt gebruiken/ activeren. Doe dit met een draaiende motor (let op dat deze in neutraal of p-stand staat). Je activeert de DataPlug door de pincode in te voeren die op het doosje en op de dongel zelf vermeld staat.

Advies telefooninstellingen

Voor een goede werking en de beste ervaring met My SEAT App is het belangrijk dat de locatie-instelling van de app op "altijd" staat ingesteld, eventuele batterij-optimalisatie (Android) voor My SEAT App uit staat en ververs op de achtergrond (Apple iOS) aan staat (dit is standaard wel het geval). De gegevens in My SEAT App worden bijgewerkt met behulp van de bluetooth DataPlug en de dataverbinding van je telefoon. Om je ritten en autogegevens in de app up-to-date te houden dient je telefoon tijdens het rijden verbinding te hebben met de DataPlug en moet de app actief zijn op de achtergrond (Apple iOS). Ritten zonder telefoon of zonder actieve verbinding worden niet (achteraf) bijgewerkt.

Meer informatie over de My SEAT App?

Download de leaflet via de button, of kijk bij de veelgestelde vragen hieronder

Veelgestelde vragen

Wat is My SEAT App?
Wat is My SEAT App?
Met de gratis My SEAT App en DataPlug kun je van je SEAT (modellen vanaf 2008) een verbonden auto maken. Via Bluetooth kun je op eenvoudige wijze verschillende app-functies gebruiken, zoals de 'Kostenmonitor’, inzicht in je wagenstatus op elk gewenst moment, en contact opnemen met je favoriete SEAT Servicepartner.
Welke functies biedt My SEAT App?
Welke functies biedt My SEAT App?

My SEAT App biedt de volgende functies:

  • Wagenstatus*
  • Statistieken*
  • Kostenmonitor
  • Interactief instructieboekje
  • Onderhoud
  • Afspraak maken
  • Pechhulp
  • Ongevallenrapport
  • Hulp

Voor de functies met een asterisk (*) is aansluiting van de DataPlug vereist.

Waar kan ik de My SEAT App downloaden?
Waar kan ik de My SEAT App downloaden?
My SEAT App is beschikbaar in de Apple Store voor iOS-apparaten en in de Google Play-store voor Android-apparaten. (Android vanaf week 15 2021)
Wat zijn de verschillen met de oude Mijn SEAT app van MIND BV?
Wat zijn de verschillen met de oude Mijn SEAT app van MIND BV?
Het grootste verschil tussen de nieuwe My SEAT App en de oude Mijn SEAT app van MIND BV is de techniek die gebruikt is. De oude app werkt met een ingebouwde module met SIM card die continu gegevens verzend, ook als je de telefoon niet bij je in de auto hebt. De nieuwe My SEAT App gebruikt een bluetooth DataPlug die in de OBD2 poort van je auto wordt geïnstalleerd. Voor een goede werking van deze app is het noodzakelijk dat je de telefoon tijdens een autorit bij je hebt. De locatie instellingen dienen dan op "altijd" te zijn ingesteld en de app moet actief zijn op de achtergrond (bijv. niet omhoog geswiped in iOS). In hoofdlijnen zijn de functionaliteiten tussen de apps hetzelfde, echter zijn er ook verschillen. Zo heeft de nieuwe app een betere interface (gebruiksgemak) en een betere zeer uitgebreide (interactieve) handleiding van de auto. Onder andere de volgende functionaliteiten zitten niet in de nieuwe app: Diefstalmelding & auto op slot notificatie, handrem notificatie, uitgebreide ritinformatie met start/ eindpunt en exportfunctie tbv rittenregistratie (deze is in ontwikkeling, basisgegevens, zoals tijd, afstand en verbruik zijn uiteraard wel beschikbaar). De nieuwe My SEAT App is ontwikkeld door SEAT zelf en is daarmee geschikt voor toekomstige ontwikkelingen en uitbreidingen rondom connected car en digitalisering.
Wat is SEAT ID & CUPRA ID?
Wat is SEAT ID & CUPRA ID?
Je SEAT ID & CUPRA ID zijn je individuele toegangspoorten tot de digitale wereld van SEAT & CUPRA. Hiermee kun je je eenvoudig aanmelden bij SEAT & CUPRA applicaties en webpagina's. Je SEAT ID & CUPRA ID account bevatten je persoonlijke gegevens (telefoonnummer, adres, enz.), je instellingen en voorkeuren, of informatie van de apps die aan je account zijn gekoppeld. Wil je meer informatie hierover? Kijk dan op deze pagina.
Wanneer verzendt de DataPlug gegevens?
Wanneer verzendt de DataPlug gegevens?
My SEAT App verzamelt gegevens over je auto wanneer de Bluetooth-verbinding is geactiveerd, de DataPlug is gekoppeld en de motor is ingeschakeld. Om veiligheidsredenen verzendt de DataPlug echter alleen gegevens naar My SEAT App als de auto niet in beweging is. Zodra de motor wordt uitgeschakeld, stopt de DataPlug met het overbrengen van informatie.
Waar gaat het gedeelte ‘Garage’ over?
Waar gaat het gedeelte ‘Garage’ over?
In dit gedeelte kun je je SEAT auto's beheren en de auto selecteren die je wilt gebruiken. Je kunt maximaal vier auto's voertuigen toevoegen via SEAT DataPlug of het chassisnummer (VIN) van de auto handmatig introduceren.
Waar gaat het gedeelte ‘Kostenmonitor’ over?
Waar gaat het gedeelte ‘Kostenmonitor’ over?
De ‘Kostenmonitor’ is een hulpmiddel voor het bijhouden van alle autogerelateerde kosten door deze handmatig toe te voegen. Nadat je je uitgaven hebt ingevoerd, worden ze zichtbaar in maand- of jaaroverzichten.
Waar gaat het gedeelte ‘Dealers’ over?
Waar gaat het gedeelte ‘Dealers’ over?
In het gedeelte ‘Dealers’ vind je alle contactgegevens van de dealer van jouw voorkeur en kun je ook een afspraak maken. Je kunt er ook toegang krijgen tot een kaart met alle officiële SEAT dealers in jouw land, een andere voorkeursdealer selecteren of alleen zoeken naar contactgegevens en locaties van dealers.
Wat houdt ‘Afspraak maken’ in?
Wat houdt ‘Afspraak maken’ in?
Via My SEAT App kun je een afspraakverzoek sturen naar elke officiële SEAT Servicepartner. Zodra je de afspraak hebt geboekt, zal de dealer contact met je opnemen om de afspraak vast te leggen op een beschikbaar tijdstip.
Waar gaat het gedeelte ‘Statistieken’ over?
Waar gaat het gedeelte ‘Statistieken’ over?
Het gedeelte ‘Statistieken’ laat je de meest relevante statistieken van je auto zien, zoals het gemiddelde brandstofverbruik, de kilometerstand of de gemiddeld gereden snelheid. Bovendien kun je ook overzichten inzien met een maandelijkse uitsplitsing per statistiek en een overzicht van al je reizen.
Waar gaat het gedeelte ‘Instructieboekje’ over?
Waar gaat het gedeelte ‘Instructieboekje’ over?
In het gedeelte Instructieboekje kun je een interactieve handleiding van je auto downloaden in My SEAT App. Zo kun je met slechts een paar klikken snel en gemakkelijk informatie of problemen met betrekking tot je auto opzoeken.
Hoe krijg ik toegang tot het gedeelte ‘Instellingen’?
Hoe krijg ik toegang tot het gedeelte ‘Instellingen’?
Om toegang te krijgen tot het gedeelte ‘Instellingen’ klik je op de afbeelding van je avatar (‘Profiel’).
Hoe kan ik het gedeelte ‘Hulp’ openen?
Hoe kan ik het gedeelte ‘Hulp’ openen?
Om toegang te krijgen tot het gedeelte ‘Instellingen’ klik je op de afbeelding van je avatar (‘Profiel’).
Waar gaat het gedeelte 'Ongevallenrapport' over?
Waar gaat het gedeelte 'Ongevallenrapport' over?
Het ‘Ongevallenrapport’ stelt je in staat een document te maken waarin je alle benodigde informatie in geval van een ongeval kunt opnemen. Bovendien kun je dit rapport exporteren als pdf en per e-mail verzenden. Let op, dit document vervangt niet het ongevallenrapport dat door de verzekeraar kan worden gevraagd.
Waar gaat het gedeelte 'Wagenstatus' over?
Waar gaat het gedeelte 'Wagenstatus' over?
De functie ‘Wagenstatus’ informeert je over mogelijke problemen met je auto door je een waarschuwing via My SEAT App te sturen. Deze waarschuwingen geven een gedetailleerde beschrijving van het probleem en sommige worden automatisch naar de dealer van je voorkeur doorgestuurd, zodat deze je ondersteuning kan bieden.
Waar gaat het gedeelte 'Onderhoud' over?
Waar gaat het gedeelte 'Onderhoud' over?
In het gedeelte ‘Onderhoud’ vind je de aanbevolen onderhoudswerkzaamheden voor je auto op basis van de leeftijd en het aantal gereden kilometers. Let op dit is een prognose van het onderhoudsschema dat de fabrikant voorschrijft. Hier wordt geen rekening gehouden met eerder uitgevoerde werkzaamheden. De dealer zal altijd kijken op basis van de actuele kilometertstand en historie, wat voor onderhoud jouw SEAT nodig heeft.
Waar gaat het gedeelte 'Aanbiedingen' over?
Waar gaat het gedeelte 'Aanbiedingen' over?
In dit gedeelte vind je enkele aanbiedingen met betrekking tot jouw SEAT.
Waar gaat het gedeelte 'Parkeren' over?
Waar gaat het gedeelte 'Parkeren' over?
Met de functie 'Parkeren’ kun je je laatste parkeerlocatie opslaan, weergeven en delen. Je kunt de exacte datum en tijd van parkeren opslaan, zodat je altijd kunt bekijken wanneer je parkeertijd afloopt. Daarnaast kun je je parkeerlocatie openen in je favoriete navigatie-app, begeleiding krijgen bij het vinden van je auto of je locatie delen via WhatsApp of sms.
Staat jouw vraag er niet tussen?

Bekijk dan de rest van de veelgestelde vragen op de FAQ-pagina.