“De SEAT Leon Cupra R is pure beleving”

Leaserijder Jeroen ten Brummelhuis

Jeroen ten Brummelhuis

De ene leaseauto is de andere niet. Sommige leaserijders kiezen voor een wel heel bijzonder model of een opvallend accessoire. In deze editie is Jeroen ten Brummelhuis aan het woord. Hij rijdt de snelste SEAT ooit: de Leon Cupra R.

Wie ben je?
“Mijn naam is Jeroen ten Brummelhuis (44), ik ben registeraccountant en zelfstandig ondernemer.”

 

Welke auto rijd je?

“Een SEAT Leon Cupra R. Je mag wel zeggen dat ik SEAT-verslaafd ben; inmiddels is dit mijn vijfde auto van het Spaanse merk. Deze auto heeft mijn verslaving overigens alleen maar versterkt…”


Waarom heb je voor deze auto gekozen?

“Mijn vorige SEAT was een Leon Cupra 280. Op de teller van die auto stond pas 90.000 kilometer, dus ik was nog helemaal niet toe aan iets nieuws. Maar toen ik over deze Cupra R las, ben ik daar wel steeds meer bij gaan stilstaan. Inmiddels ben ik twee maanden eigenaar van de Cupra R en weet ik dat ik er goed aan heb gedaan. Kijk, Cupra is hét paradepaardje van SEAT en de Cupra R is de vaandeldrager, je begrijpt dat ik als SEAT-liefhebber eigenlijk niet echt een keuze had.”

 

Leaserijder Jeroen ten Brummelhuis

 

Wat maakt deze auto zo bijzonder?

“Och, veel te veel om op te noemen. Dit is om te beginnen nummer 487 van de in totaal 799 geproduceerde exemplaren. Nederland kreeg er slechts zes toebedeeld en daar heb ik er één van. Het is bovendien de tweede Cupra R die in ons land op kenteken is gezet. Al die koperaccenten en carbon onderdelen maken hem echt uniek en onderscheidend. De mannen van mijn SEAT-dealer Huiskes-Kokkeler in Hengelo zijn door de jaren heen zo’n beetje familie van me geworden. Ik kreeg een uitnodiging om alle ins & outs van de auto te komen bewonderen en toen was ik om.”

 

Wat bevalt je het beste aan de auto?

“Ik twijfelde in het begin sterk aan de DSG-versnellingsbak, een automaat. In mijn optiek moet je zelf kunnen werken in een dergelijke powerbolide. De dealer heeft mij echter weten te overtuigen. Dat heeft de techniek later in de praktijk ook gedaan. Onmogelijk dat ik zelf zo snel door de versnellingen heen kan jagen. Ik wil niets anders meer dan DSG. Tja, en het bizarre vermogen van 300 pk bevalt natuurlijk ook!”

 

Jeroen ten Brummelhuis

 

Wat moest jouw auto per se hebben?

“Er was niets te kiezen! Hij stond er zoals Huiskes-Kokkeler ‘m besteld had, in de kleur Pirineos Grey. Dus was het: take it or leave it. Geen probleem natuurlijk, want werkelijk het héle boekje zit op en aan deze auto. Leuk zijn de G-krachtmeter en de laptimer om je ronde te timen. Als ik ‘m in één zin zou omschrijven? Het is een sportauto die legaal is gemaakt voor de openbare weg.”

 

Wat zeggen anderen over je auto?

“Ik krijg alleen maar positieve reacties over de auto. Hij valt behoorlijk op en daar moet je van houden. Vooral in combinatie met het geweldige geluid van het speciale uitlaatsysteem. De auto past bij mij. Ik associeer mij graag met SEAT en al helemaal met Cupra. Erg fraai vind ik het alcantara op het stuur en de versnellingspook, met een knipoog naar de racerij. Hij is gewoon af en op ieder detail is gelet. De neus is voor mij het mooiste van de auto. En ja, de acceleratie is ongekend; je wordt serieus in je kuipstoel gedrukt. Deze auto is gewoon pure beleving.”


Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer