Operational Lease

Leasen zonder zorgen

SUV laadruimte lease auto

Als je ondernemer bent dan is het voordelig om een auto te leasen voor je bedrijf. Maar er zijn verschillende leasevormen. De populairste zijn Financial Lease en Operational Lease. Wat zijn nou precies de verschillen? En welke vorm past het beste bij jouw bedrijfssituatie?

Wat is Operational Lease?

Deze leasevorm lijkt nog het meest op het huren van een auto. Je beschikt over de auto, zonder dat je de eigenaar wordt. Dat heeft als voordeel dat je geen reparatiekosten of waardeverlies hebt. Bij Financial Lease word je wél echt eigenaar van de auto, waardoor je bijvoorbeeld ook te maken krijgt met waardevermindering van de auto. Bij Operational Lease blijft de auto van de leasemaatschappij, die draagt dus ook alle risico’s. Bovendien zorgt de leasemaatschappij voor zaken als onderhoud en verzekering. Dat moet je bij Financial Lease zelf regelen.

Interieur auto

De voordelen van Operational Lease

  • Je loopt geen economisch risico, de auto blijft eigendom van de leasemaatschappij.
  • Gezond voor je bedrijfsbalans: geen invloed op je werkkapitaal, solvabiliteit of liquiditeit van je onderneming.
  • Alles is inbegrepen en geregeld: reparaties, onderhoud en banden, vervangend vervoer, verzekering (allrisk), afschrijving, rente en houderschapsbelasting zijn in het maandbedrag inbegrepen.

Operational Lease in 3 stappen

Bij SEAT maken we Operational Lease makkelijk. Om een offerte te kunnen maken en jouw leasetarief te kunnen berekenen, hebben we alleen de volgende informatie nodig:

  1. Hoe ziet jouw ideale SEAT er uit?
  2. Hoeveel kilometers rij je per jaar?
  3. Hoe lang moet het contract duren?
We helpen je graag verder met vragen, een offerte op maat, of extra informatie over Operational Lease.
 
arona seat

Wil je liever kopen dan leasen?

In plaats van leasen kun je als ondernemer er ook voor kiezen om je zakelijke auto te kopen. Dan heb je ook weer de keuze om die auto privé of op de zaak te kopen. Ontdek hier wat voordeliger voor jouw situatie is.

"De leaseauto’s vormen een massief SEAT-blok"

Rick ter Wee, co-eigenaar Van Domburg Partners

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer
contact zakelijk seat