Wat kost zakelijk leasen?

Alles over de bijkomende kosten.

Wat zijn mijn kosten?

Zakelijk leasen biedt voor veel ondernemers en zzp’ers de perfecte oplossing. De kosten voor het zakelijk leasen hangen volledig af van het type auto dat je wilt leasen, het aantal kilometers, de looptijd van het contract en het eigen risico. Brandstofkosten dien je altijd zelf te betalen, en afhankelijk van de leasevorm (financial lease of operational lease) is het onderhoud en de verzekering al in het maandbedrag inbegrepen.

Financial lease

Financial lease is een zakelijke leasevorm waarmee je als ondernemer een SEAT koopt op afbetaling, vergelijkbaar met het afsluiten van een hypotheek voor een huis. Je bent economisch eigenaar van de auto en lost in vooraf afgesproken maandtermijnen af. Wanneer het leasetermijn is afgelopen, ben je volledig eigenaar van jouw SEAT.

Operational lease

Operational lease is een zakelijke leasevorm die het meest op huren lijkt: voor een vast maandbedrag beschik je over een SEAT, zonder dat je er eigenaar van wordt. Je hebt geen omkijken naar onderhoud en verzekeringen, want dit is inbegrepen.

Leasekosten in het leasecontract

Afhankelijk van de leasevorm, worden bepaalde kosten opgenomen in het leasecontract. In het geval van operational lease, worden alle kosten - behalve brandstof kosten - opgenomen in het leasecontract. Je betaalt dus enkel een vast bedrag per maand. In het geval van financial lease, dien je deze kosten zelf te betalen.

  • Onderhoudskosten
  • Reparatiekosten
  • Schadekosten
  • Rente en afschrijvingen
  • Verzekeringen
  • Wegenbelasting
  • Pechhulp

Zakelijk leasen kosten als ZZP’er

Als ZZP’er ben je zowel de aanschaffende partij van de auto, als de gebruiker van de auto. Anders dan bij het krijgen van een auto van een werkgever, dien je in dit geval inzicht te hebben in zowel de zakelijke kosten, als de privékosten in de vorm van bijtelling.

Zakelijk rijden bij SEAT

Benieuwd naar de kosten voor zakelijk leasen? De SEAT-dealer kan op basis van jouw wensen en behoeften een berekening maken. Neem contact op met een dealer bij jou in de buurt.

Vind je dichtstbijzijnde dealer

¹ Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.