Zakelijk rijden in 2019

Wat is er veranderd?

zakelijk rijden in 2019 seat

Voor veel ondernemingen is zakelijk rijden een onmisbaar onderdeel van de bedrijfsvoering. Het woon-werkverkeer, de meetings buiten de deur en andere klantafspraken: zonder zakelijke mobiliteit kom je minder ver dan dat je zou willen. Veranderingen op het gebied van belastingen, accijns en fiscale voordelen zijn eerder regel dan uitzondering, wat het vaak niet overzichtelijker maakt. Maar wat is nu dé oplossing voor jouw business? SEAT zet de belangrijkste punten voor zakelijk rijden in 2019 op een rij.

Wijzigingen zakelijk rijden

Zakelijk rijden is meer dan het kiezen tussen Operational Lease en Financial Lease. Ieder jaar verandert er wel iets op het gebied van zakelijk rijden en de autobelastingen. Kort samengevat zijn dit de belangrijkste wijzigingen:

  • Een verlaging van de aanschafbelasting van personenauto’s en motorrijwielen in de jaren tot en met 2020 met in totaal 14,7%
  • De motorrijtuigenbelasting (mrb) is sinds 2017 verlaagd met 2% voor alle personenvoertuigen
  • Het aantal bijtellingscategorieën is sinds 2017 gehalveerd: van 4 naar 2
  • Het bijtellingspercentage voor nieuwe auto’s is verlaagd van 25% naar 22%
  • Elektrisch rijden wordt verder gestimuleerd met fiscale voordelen en een lage bijtelling van slechts 4%

Bijtelling en zakelijk rijden

Iemand die rijdt in een auto van de zaak en de auto ook privé gebruikt, krijgt naar alle waarschijnlijkheid te maken met bijtelling. Privé maximaal 500 kilometer rijden is sneller gereden dan je denkt. Schaf je in 2019 een nieuwe SEAT aan, dan betaal je 22% bijtelling.

Alles over bijtelling


Voordelig zakelijk rijden

De auto blijft ook in 2019 topfavoriet voor zakelijke mobiliteit. Door slim te investeren, kun je fiscaal voordeel behalen. Bijvoorbeeld door de verlaagde bijtellingscategorie, het mobiliteitsbudget, de investeringsaftrek en eventuele lokale subsidies voor elektrische auto’s. Maar er zijn nog veel meer mobiliteitsoplossingen die voor jou interessant kunnen zijn. Zo zijn wagenparkbeheer, connected car-systemen en de Shuttel mobiliteitskaart vaak interessante mogelijkheden om flink fiscaal voordeel te winnen.
Lees ook: De 10 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2019

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer