Bereken het zakelijke leasebedrag van je SEAT

Ben je benieuwd naar de maandelijkse leasekosten van jouw zakelijke SEAT? Bereken in vier eenvoudige stappen het Financial Leasebedrag met de onderstaande rekentool.

seat zakelijk financieel
Het leasebedrag van Financial Lease berekenen

Bereken vrijblijvend welk leasebedrag je betaalt wanneer je zakelijk een SEAT rijdt met Financial Lease. Vul het aankoopbedrag in, kies de gewenste looptijd en bepaal zelf de hoogte van je aanbetaling en slottermijn.


Alle SEAT modellen op een rijtje

Voordelen van Financial Lease


✓ Recht op terugvordering van de btw
✓ Lagere maandlasten door aflossingsvrij slottermijn
✓ Bepaal zelf bij wie je je SEAT verzekert
✓ Geen kilometerbeperking

De SEAT Arona

Drie vragen beantwoord over Financial Lease

Wanneer kan ik Financial Lease aanvragen?
Wanneer kan ik Financial Lease aanvragen?

Of je een auto met Financial Lease kunt aanschaffen, hangt in het kort af van je financiële situatie en registratie als ondernemer.


Je bent een ondernemer

Financial Lease is beschikbaar voor zakelijke rijders. Je moet dus ingeschreven staan in het Handelsregister. Wil je als particulier leasen? Lees dan meer over Private Lease of Privé Plan (huurkoop).


Financiële situatie

De aanvraag van Financial Lease wordt door ons altijd financieel getoetst bij het BKR. Dit heeft als voordeel dat je met jouw leasebedrag altijd zeker bent van een gezonde financiële situatie. En dat geeft rust!


Zo werkt een BKR-registratie.

Hoe wordt het maandelijkse bedrag van Financial Lease berekend?
Hoe wordt het maandelijkse bedrag van Financial Lease berekend?

Het leasebedrag van Financial Lease wordt berekend op basis van:

  • Het aankoopbedrag van je SEAT (minus btw)
  • De hoogte van je aanbetaling
  • De slottermijn
  • De looptijd van de financiering
  • De hoogte van de rente
De slottermijn is het openstaande bedrag dat je aan het einde van de looptijd in één keer aflost. Een hogere aanbetaling en slottermijn zorgen voor een lager maandbedrag.
Wat is het verschil tussen Financial Lease en Operational Lease?
Wat is het verschil tussen Financial Lease en Operational Lease?

Bij Operational Lease rijd je voor een vast maandbedrag in een SEAT, zonder dat je er uiteindelijk eigenaar van wordt. Je bedrijfsbalans wordt er dus ook niet negatief door beïnvloed. Alle kosten zoals reparaties, onderhoud en verzekering zitten al in het maandbedrag.


Bij Financial Lease sluit je een financiering af voor de aankoop van jouw auto. Aan het einde van de looptijd is de auto voor jou. Onderhoud, wegenbelasting en verzekering zijn voor eigen rekening. Een belangrijk voordeel voor zzp'ers: je kunt de btw terugvragen.

*Financiering wordt verstrekt door DFM N.V. handelend onder de naam SEAT Financial Services, gevestigd te Amersfoort en ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 31018376. SEAT Financial Services biedt financieringen aan voor zowel de particuliere als de zakelijke rijder (AFM vergunningnummer 12045409). Financial Lease tarief op basis van 6,99% rente met een niet doorlopend krediet, aanbetaling van 26% en slottermijn van 40% obv de contante prijs auto. De € 1500 korting inbegrepen in de actieprijs is alleen geldig bij financiering i.c.m. autoverzekering, zolang de voorraad strekt. Debetrentevoet (vaste rente gedurende de looptijd) 6,99% Dienstenwijzer op aanvraag verkrijgbaar of te downloaden. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Rentewijzigingen en drukfouten voorbehouden.