Auto leasen als zzp'er bij SEAT

Alle info en voordelen op een rij

Als zzp'er is het belangrijk om mobiel te blijven. Je bent vaak onderweg, doordat je met wisselende opdrachten op verschillende locaties in het land aan het werk bent. Hiervoor is een auto essentieel, maar wil je een auto kopen of leasen? En welke leaseoptie past het beste bij jouw situatie? Om deze vragen te beantwoorden, hebben we bij SEAT alle mogelijkheden om een auto te leasen als zzp'er voor je op een rij gezet. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Welke vormen van zakelijk leasen zijn er voor zzp'ers?

Bij SEAT hebben we altijd een leaseoptie die het beste bij jouw mobiliteitssituatie past. Of je nu graag een overeenkomst voor een langere periode aangaat of als zzp'er liever flexibel blijft, wij helpen je graag de beste én voordeligste keuze te maken. Er zijn verschillende vormen van zakelijk leasen:

  • Operational Lease
  • Financial Lease
  • Additional Lease
  • Short Lease
  • Stock Lease
  • Flexible Lease

 

Operational Lease: Deze manier van leasen bij SEAT lijkt het meeste op het huren van een auto: je wordt als zzp'er namelijk geen economische eigenaar van de auto. Deze leaseovereenkomst heeft dus geen invloed op het werkkapitaal, de solvabiliteit en liquiditeit van je onderneming. Operational lease is een zeer complete leasevorm aangezien de kosten van reparaties, onderhoud en banden, vervangend vervoer, verzekering (all risk), afschrijving, rente en houderschapsbelasting, in het maandbedrag zijn inbegrepen.

Financial Lease: Bij Financial Lease sluit je een financiering af voor de aankoop van jouw auto. Onderhoud, wegenbelasting en verzekering zijn voor eigen rekening. Aan het eind van de looptijd is de auto van jou. Deze leasemethode stelt je simpelweg in staat om de beste auto voor jouw situatie te financieren. Een extra voordeel voor jou als zzp'er is bovendien dat je de btw kunt terugvragen.

Additional Lease: Additional Lease biedt je de optie om voor een korte periode een grotere auto te rijden, bijvoorbeeld wanneer je met de auto op vakantie wilt gaan. Je kiest dan voor het dagelijks gebruik een kleinere, zuinige leaseauto, bijvoorbeeld de SEAT Mii. Ga je bijna op vakantie? Dan wissel je deze auto tijdelijk om voor wellicht een SEAT Leon, die je tijdens de reis meer ruimte biedt. En na de vakantie ruil je de grotere auto gewoon weer in voor de Mii, waarmee je weer de dagelijkse bezigheden oppakt.

Short Lease: Ben je nog maar net als zzp'er begonnen, maar heb je wel behoefte aan een goede, betrouwbare auto? Dan biedt SEAT je de keuze om verkort te leasen, de Short Lease overeenkomst. Hierbij is het mogelijk om tegen een scherpe prijs een contract af te sluiten voor een korte looptijd, van 12 tot 24 maanden. Ook bij Short Lease van SEAT heb je alle voordelen van een compleet leasepakket: reparatie, onderhoud en banden, all risk-verzekering, afschrijving, rente en houderschapsbelasting zijn inbegrepen.

Stock Lease: Bij Stock Lease kies je een jonge, gebruikte SEAT, die je met korting en/of een lage bijtelling kunt rijden. Ideaal als zzp'er, want de minimale looptijd begint al bij 12 maanden. De bijtellingsregels van 2018, waarbij het bijtellingspercentage standaard 22% is voor alle auto’s behalve volledig elektrische auto’s, zijn op deze manier van autoleasen niet altijd van toepassing. Wanneer de auto namelijk voor 2017 ten naam is gesteld, kan het bijtellingspercentage lager liggen. Dit kan jou als ondernemer meer voordeel opleveren terwijl je gewoon een uitstekend onderhouden SEAT rijdt met een lage kilometerstand.

Flexible Lease: Ben je als zzp'er vooral op zoek naar flexibiliteit voor je leaseauto? Kies dan voor Flexible Lease. Maakt je bedrijf een grote groei of krimp door? Dan kun je bij SEAT al na 12 maanden je overeenkomst kosteloos opzeggen. Ook als je eerst een looptijd van 48 maanden gekozen hebt. Voor de periode dat je gebruikmaakt van deze manier van autoleasen, kun je rekenen op de full operational service: reparatie, onderhoud en banden, all risk-verzekering, afschrijving, rente en houderschapsbelasting is allemaal inclusief.

     

Je gaat zakelijk leasen als zzp'er, en nu?

Als je eenmaal hebt besloten welke vorm van zakelijk leasen bij SEAT voor jou als zzp'er het meest geschikt is, dan komen er nog een paar aanvullende aspecten bij kijken. Wij hebben een aantal belangrijke zaken waar je aan moet denken op een rij gezet:

  • Welke contractduur kies je als zzp'er voor je nieuwe leaseauto: ga je liever een contract aan voor de korte termijn om flexibiliteit te behouden of wil je liever zekerheid voor een langere periode? ·
  • Hoe schaf je het beste de leaseauto van jouw keuze aan: zakelijk of privé?

Meer weten over zakelijk rijden als zzp'er?

Wil je je beter inlezen voordat je een definitieve keuze maakt voor het leasen van een auto bij SEAT? Of wil je op basis van aanvullende informatie de juiste keuze maken en meer weten over de ins en outs over een auto leasen als zzp'er? Bestel dan bijvoorbeeld het handzame gidsje Fiscaliteiten 2018, waarin we je antwoord geven op de vraag wat de verdere fiscale gevolgen zijn wanneer je als zzp'er een auto gaat leasen.

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer