Elektrisch rijden in de SEAT Leon

Elektrisch rijden in de SEAT Leon

  • Zuinig rijden, maar ook de zekerheid van een brandstofmotor? De SEAT Leon FR PHEV staat voor je klaar. Korte ritjes tot 63 km¹ rijd je emissievrij. Opladen? Dat doet 'ie als je remt, of gewoon aan een laadpaal.

  • De nieuwe SEAT Leon FR PHEV is uitgerust met een 1.4 e-Hybrid motor. Een krachtige 150 kW/204 pk sterke aandrijving waarmee je tot wel 63¹ km volledig elektrisch kan rijden. Met de auto op vakantie? Geen zorgen. Je hebt een gecombineerde range van 800 km¹.

  • Of je nu thuis, op je werk of onderweg bent, je Leon FR PHEV opladen kan eenvoudig en snel. Met een 11 kW Thuislaadstation is de accu in circa 3,5 uur volledig opgeladen. Laad je via een 230 V aansluiting, dan kan je na circa 6 uur weer met een volle accu verder rijden.

  • De Leon FR PHEV is van jou vanaf € 37.750.

De nieuwe Leon FR PHEV

Het beste van twee werelden

De Leon FR PHEV heeft het echt allemaal: een elektrische motor voor dagelijkse ritjes en een brandstofmotor voor al je avonturen. Op pad met je familie en vrienden en de nodige bagage? Laad maar in, de Leon kan het makkelijk aan. Meer kun je niet uit je rit halen.

Wat is een PHEV?

Elektrisch. Benzine. Meer power.

Met de nieuwe SEAT Leon FR PHEV kies je zelf of je elektrisch of op benzine rijdt of dat je beide energiebronnen tegelijk gebruikt. Rij tot 63 kilometer¹ op de elektrische motor, bespaar op je verbruikskosten en laad automatisch bij als je remt. Wil je je auto thuis of onderweg opladen? Dat kan gewoon door 'm aan je thuislader of een andere oplaadpaal te pluggen.

De voordelen

Een nieuwe manier om op te laden

Haal alles uit je range. De SEAT Leon FR PHEV zorgt ervoor dat je je totale actieradius optimaal benut door de flexibele oplaadmogelijkheden. Want je laadt je auto niet alleen op met een kabel of thuislader, maar ook door te remmen. Tot 63 km¹ rijd je emissievrij en bespaar je ook nog geld tijdens je dagelijkse ritje naar werk.

 

Motorisering

Het beste van twee motoren in één auto. De SEAT Leon FR PHEV combineert een 85 kW elektrische motor met een 1.4 liter TSI motor. Met een totaal van 150 kW/204 pk ben jij de linkerbaan de baas.

 

Actieradius

Waar wil je heen? De Leon FR PHEV kent geen grenzen. Met de elektrische motor rijd je zo'n 63 km¹ volledig emissievrij. Niet ver genoeg? Geen zorgen. Schakel over op de brandstofmotor en je hebt een gecombineerde range van 800 km¹

 

Remmen en laden

Hoe vaker je stopt, hoe verder je komt. Als je remt, laadt de elektrische motor namelijk op doordat je energie terugwint. Een makkelijke manier om nét dat beetje extra uit je range te halen.

 

Altijd verbonden

Favoriete playlist luisteren?
Naar je bestemming navigeren? Makkie, met het 10" navigatiesysteem. En door SEAT CONNECT ben je overal met je auto verbonden. Zo koel of verwarm je 'm voor, gewoon vanaf de bank.

Duurzaam rijden

Verklein je voetafdruk

De SEAT Leon FR PHEV stoot een stuk minder CO2 uit dan een normale brandstofauto - en als je alleen de elektrische motor gebruikt helemaal niets. Zo draag jij je steentje bij aan een beter milieu. En ook niet onbelangrijk: je bespaart er zelf een hoop brandstof mee!

Elektrisch rijden

Meer weten over de nieuwe SEAT Leon?

Ben je benieuwd wat de pers van de nieuwe Leon vindt? Lees en bekijk dan hun reviews.

Ga naar Reviews >

¹ Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.