Een auto leasen of kopen?

SEAT Auto leasen of kopen

Je wilt graag zo voordelig mogelijk autorijden, maar kun je dan beter een auto leasen of kopen? Welke optie voor jou de beste en goedkoopste keuze is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Er zijn een aantal situaties waarin leasen bijna altijd goedkoper uitvalt dan kopen. Leasen is bij SEAT namelijk al mogelijk vanaf € 189,- per maand.

Is privé leasen goedkoper dan kopen?

Privé leasen is vaak goedkoper dan een auto kopen. Zo is private lease vaak voordeliger dan een auto kopen met gefinancierd geld. Ook wanneer je geïnteresseerd bent in een kleinere auto, weet hoeveel kilometers je gaat maken of relatief weinig kilometers maakt, is private lease vaak de voordeligste optie. Bij twijfel tussen het leasen of kopen van een auto, is het verstandig om de kosten van beide opties, met dezelfde looptijd en hetzelfde aantal gereden kilometer, te vergelijken.

Is Private Lease voordelig?

Bij Private Lease zijn daarnaast een aantal aspecten inbegrepen bij je maandbedrag, namelijk:

  • Wegenbelasting
  • Btw
  • Reparaties
  • Onderhoud & apk
  • WA-casco schade- en inzittendenverzekering

Dit voordeel heb je vaak niet wanneer je een auto koopt en zorgt in dat geval voor bijkomende kosten. Wil je dit soort kosten goed afgedekt hebben en weten waar je aan toe bent, dan is leasen een betere optie.

Meer over SEAT Private Lease 

Je Private Leasecontract

Met uitzondering van de brandstofkosten, is alles geregeld bij een private leasecontract. Dit maakt private leasen voordelig. Echter is het zo dat je ook een overeenkomst aangaat. Denk je erover om een huis te kopen dan heeft leasen effect op je maximale hypotheek. In dit geval is het goed om goed na te gaan of je een auto kopen niet verstandiger is of dat je beter eerst een huis kunt kopen en pas daarna je privateleasecontract afsluit.

Lees hier meer over je SEAT-abonnement