Veelgestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wat zijn de voordelen van online bestellen?
Wat zijn de voordelen van online bestellen?

Online bestellen is eenvoudig en snel. Naast de gebruikelijke voordelen van SEAT Private Lease, biedt online bestellen nog een aantal extra voordelen:

 • Binnen 10 dagen rijden in een nieuwe SEAT
 • Afgeleverd bij je thuis of ophalen bij de dealer bij jou in de buurt
 • 30 dagen proefrijden

Hoe werkt het online bestellen?
Hoe werkt het online bestellen?

Kies jouw SEAT model om online te bestellen en rond het aanvraagproces af. Nadat je jouw aanvraag hebt verstuurd, maak je een eigen account aan. Hier vul je onder andere je (financiële) gegevens in en upload je aanvullende documenten. Op basis daarvan beoordelen we je aanvraag. Zodra je aanvraag is goedgekeurd, word je per e-mail uitgenodigd het contract digitaal te ondertekenen. Nadat je het contract hebt getekend plan je je aflevermoment in en rijd je je nieuwe SEAT binnen 10 werkdagen.


Wat is de levertijd van een nieuwe SEAT?
Wat is de levertijd van een nieuwe SEAT?
Nadat je het Private Lease contract ondertekend hebt, rijd je binnen 10 werkdagen in een nieuwe SEAT (tenzij anders vermeld). Wij doen er alles aan om deze indicatieve leveringstermijn te halen. Echter is deze afhankelijk van bepalende (externe) factoren voor het kunnen afleveren van de auto, zoals beschikbaarheid van voorraad, drukte in de werkplaats van een dealer en de beschikbaarheid van transport.
Wat gebeurt er na mijn aanvraag?
Wat gebeurt er na mijn aanvraag?
Nadat je je aanvraag hebt verstuurd zit je nog nergens aan vast, wel is het belangrijk dat je een account aanmaakt in Mijn SEAT. Wanneer je jouw eigen Mijn SEAT account hebt aangemaakt kun je daar de gevraagde documenten voor de financiële check aanleveren en de aanvraag compleet maken. Na goedkeuring gaan we aan de slag met het opmaken van de Private Lease overeenkomst. Alles in orde? Na digitale ondertekening van het contract rij je binnen 10 werkdagen in je nieuwe SEAT.
Wanneer is mijn aanvraag definitief?
Wanneer is mijn aanvraag definitief?
Om je aanvraag in behandeling te kunnen nemen hebben we een aantal documenten (bijv. rijbewijs, loonstrook) nodig. Deze kun je uploaden in jouw eigen Mijn SEAT account. Hiermee is je aanvraag compleet en kunnen we deze beoordelen. Wanneer je aanvraag is goedgekeurd ontvang je hierover een e-mail en uitnodiging om het contract digitaal te ondertekenen. Nadat je het contract hebt getekend is de aanvraag definitief en zorgen we ervoor dat je je nieuwe SEAT binnen 10 werkdagen kunt rijden.
Hoe onderteken ik mijn Private Lease contract?
Hoe onderteken ik mijn Private Lease contract?
Voor het digitaal ondertekenen van je Private Lease contract maken we gebruik van Scrive. Via Scrive kun je jouw persoonlijke private lease contract eenvoudig controleren en digitaal ondertekenen. Scrive is een online tool die wij zorgvuldig hebben gekozen voor het verwerken van onze (digitale) Private Lease contracten. Alle informatie wordt beveiligd en vertrouwelijk behandeld. Na het ondertekenen van het contract gaan wij voor je aan de slag zodat je binnen 10 werkdagen kunt rijden in jouw nieuwe SEAT.
Waar kan ik mijn bestelling terugvinden?
Waar kan ik mijn bestelling terugvinden?
In de Mijn SEAT omgeving vind je onder het kopje 'Private Lease aanvraag' de status van je aanvraag. De link naar de Mijn omgeving kun je vinden in je mailbox.
Kan ik een trekhaak of andere optie toevoegen aan mijn online bestelling?
Kan ik een trekhaak of andere optie toevoegen aan mijn online bestelling?

Indien je graag een extra optie (bijv. trekhaak) wilt, denken wij graag met je mee. Zie onderstaande mogelijkheden voor de meest gekozen opties. De mogelijkheid tot het monteren van extra opties op jouw auto is wel onder voorbehoud van beschikbaarheid & werkplaats capaciteit bij de dealer. Alles wat in de webshop van SEAT te bestellen is, kun je aanvragen op je online private lease order. De meest gekozen opties zijn:

 • Trekhaak
 • Achteruitrijcamera
 • Parkeersensoren voor en/of achter
 • Dakdragers
 • 4 seizoenen banden
 • Andere velgen
Hoe kan ik een extra optie toevoegen aan mijn online bestelling?
Hoe kan ik een extra optie toevoegen aan mijn online bestelling?
Dien je aanvraag in en laat je verzoek voor de extra opties aan ons weten via [email protected]. Noteer in de e-mail ook de door jou aangevraagde auto op welke naam je deze aanvraag hebt gedaan. Staat jouw gewenste optie niet in de bovenstaande lijst? Ook dan kun je ons mailen en kijken we graag met je mee.
Is het mogelijk om een automaat aan te vragen?
Is het mogelijk om een automaat aan te vragen?
De online bestelbare modellen zijn handgeschakeld (tenzij anders vermeld). De keuze voor een automaat is niet mogelijk. Liever wel een automaat? Stuur dan een e-mail naar [email protected] zodat we de mogelijkheden kunnen uitzoeken.
Kan ik een auto online bestellen voor een datum in de toekomst?
Kan ik een auto online bestellen voor een datum in de toekomst?
Het is mogelijk om zelf een later aflevermoment te kiezen dan de gebruikelijke 10 dagen tot één jaar in de toekomst. Het advies is om qua leverdatum binnen het huidige kwartaal te blijven in verband met eventuele prijswijzigingen van het leasetarief. Deze tarieven worden ieder kwartaal opnieuw berekend en kunnen daardoor hoger of lager uitvallen. Bij eventuele vragen kun je contact opnemen met [email protected].
Wat als ik mijn Private Lease contract voor de einddatum wil opzeggen?
Wat als ik mijn Private Lease contract voor de einddatum wil opzeggen?

Je kunt het contract vaak boetevrij opzeggen als een van onderstaande omstandigheden zich voordoet en je dit aan kunt tonen:

 • Echtscheiding, door middel van een beschikking van de Rechtbank of ontbindingsovereenkomst (convenant)
 • Onvrijwillige werkloosheid, door middel van een toekenningsbrief UWV
 • Arbeidsongeschiktheid >80%. Je toont dit aan met een besluit van het UWV of uw eigen Arbeidsongeschiktheidsverzekeraar
 • Overlijden, door middel van een overlijdensakte
Ook wanneer de bovenstaande situaties niet van toepassing zijn is het mogelijk om het contract eerder op te zeggen, hiervoor zullen echter wel kosten worden gerekend. Lees hier meer over de voorwaarden.

 

Wat zijn de voorwaarden?
Wat zijn de voorwaarden?
Download hier alle SEAT Private Lease voorwaarden.