Leusden,
19
februari
2018
|
17:16
Europe/Amsterdam

De consument heeft gesproken! SEAT’s grote SUV heet Tarraco

SEAT’s grote SUV heet Tarraco

  • Meer dan 146.000 mensen brachten hun stem uit
  • Ruim 35% had een voorkeur voor de naam Tarraco
  • SEAT’s grootste SUV wordt eind dit jaar gelanceerd

Tarraco. Dat wordt de naam van SEAT’s grote SUV die eind dit jaar wordt geïntroduceerd. De naam komt voort uit de #SEATseekingName-verkiezing, waar in totaal 146.124 mensen uit 134 landen aan meededen. Tarraco kreeg 51.903 van de geldige stemmen (35,52%), op de voet gevolgd door Avila met 41.993 (28,74%), Aranda met 39.321 (26,91%) en Alboran met 12.907 (8,83%) voorkeursstemmen.

Tarraco is de Latijnse naam voor de Spaanse stad Tarragona. Die vindt zijn oorsprong in de oudste Romeinse nederzetting op het Iberisch schiereiland en was tijdens het Romeinse Rijk één van de belangrijkste steden in Hispania. Het moderne Tarragona is een combinatie van cultuur, jeugdigheid, historie en architectuur. Waarden waar SEAT zich sterk mee identificeert en die het merk uitdraagt via zijn modellen.

Veertiende Spaanse plaatsnaam

Tarraco is de eerste modelaanduiding van SEAT die door consumenten gekozen is. Eveneens is het de veertiende Spaanse plaatsnaam die door het merk is gebruikt. In 1982 was de Ronda de eerste SEAT die naar een Spaanse stad werd genoemd. Daarna volgden de Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea, Ateca en Arona.

SUV-gamma is compleet

De lancering van de Tarraco – de derde SUV van SEAT – eind dit jaar markeert het einde van SEAT’s grootste productoffensief ooit. Dat startte in 2016 met de introductie van de Ateca, waarna in 2017 de gefacelifte Leon, de vijfde generatie Ibiza en de nieuwe Arona volgden. De zevenzits Tarraco komt boven de Arona en Ateca te staan en maakt het SUV-gamma van SEAT compleet.