Leusden,
29
juli
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Hoeveel golfballen passen er in de kofferbak van een Tarraco?

Hoeveel golfballen passen er in de kofferbak van een Tarraco?

download
TARRACO GOLF-WEB-ENG-ENDING.mp4
  • SEAT heeft de 760 liter grote kofferbak van de Tarraco op ludieke manier getest
  • De grootste SUV van SEAT kan tot liefst 8.500 golfballen in z’n kofferbak kwijt 
  • Tarraco verkozen tot ‘Ideal Car’ door spelers en professionals uit de Spaanse golfwereld

De SEAT Tarraco is tijdens de 11e editie van de Spaanse Media Cup door golfers en professionals uitgeroepen tot de ‘Ideale Auto’. De grote SUV van SEAT voldoet het beste aan alle eisen die golfers aan een auto stellen, zowel voor dagelijks gebruik als voor het beoefenen van hun sport. Het laadvermogen van de bagageruimte was een sleutelfactor in de verkiezing. Maar hoeveel golfballen passen er eigenlijk precies in de bagageruimte van de Tarraco? SEAT zocht het samen met twee spelers uit. 

Als een golfbal een diameter heeft van 4,27 centimeter en een volume van 40,679 cm3, en de kofferbak van een Tarraco met vijf zitplaatsen heeft een inhoud van 760 liter, hoeveel ballen passen er dan in? Om dat uit te vinden riep SEAT de hulp in van twee veelbelovende jonge golfers die de uitdaging aangingen om de bagageruimte deels slaand te vullen met golfballen.

Met precisie

Voor de eerste paar slagen gebruikten de golfers de zandwig. Het is de ideale club om de bal op te tillen en met de juiste precisie in de kofferbak te laten landen. Slag na slag vulden ze de kofferbak met bewegingen die voor hen een tweede natuur zijn. "In een dag trainen op de driving range slaan we honderden ballen, dus we zijn gewend om de ene na de andere bal naar precies dezelfde plek te slaan", verklaarde Marina Martinez, die al sinds haar vierde golf speelt.

Na meer dan 3.300 ballen in de Tarraco te hebben geslagen, nam de zwaartekracht het over en begonnen sommige ballen eruit te vallen. Daarom werd de achterklep vervolgens elektrisch en handsfree gesloten en werd de uitdaging via de achterbank voortgezet.

Veelzijdig

De kofferbak van de Tarraco heeft een inhoud van 760 liter en zelfs 1.920 liter met neergeklapte stoelen. Er was daarom nog genoeg ruimte over, dus vulden de golfers de kofferbak met vele manden vol ballen. Langzaam maar zeker kwamen ze dichter bij de maximale capaciteit: 8.000, 8.200, 8.400 ... en vervolgens nog een laatste mand van 100 stuks. In totaal bleken er 8.500 golfballen onder de hoedenplank in de kofferbak van een Tarraco te passen. Een heus record dat de bagagecapaciteit en veelzijdigheid van SEAT's grootste SUV op ludieke wijze weerspiegelt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.