Leusden,
29
augustus
2017
|
07:55
Europe/Amsterdam

Innovatieve Flowerplugs winnaar SEAT’s Pitch and Ride-campagne

  • Succesvolle pitch voor biologische afbreekbare oordopjes met bloemzaadjes erin
  • Koen Brouwer ‘verkocht’ zijn idee in 1 kilometer tijd en wint 10.000 euro startkapitaal en een jaar rijden in een nieuwe SEAT Ibiza

Leusden, 28 augustus 2017 – Een kilometer is korter dan je denkt. Dat ondervonden de deelnemers van SEAT’s Pitch and Ride-campagne. Rijdend in de nieuwe SEAT Ibiza kregen ze slechts 1 kilometer de tijd om hun baanbrekende idee, product, dienst of onderneming te pitchen. De 28-jarige Koen Brouwer, bedenker van de innovatieve Flowerplugs, deed dat het beste en wint daarmee een startkapitaal van 10.000 euro om zijn idee uit te werken, plus een jaar lang gratis rijden in de nieuwe SEAT Ibiza.

De jury – bestaande uit presentator en Freelancer van het Jaar Boris Lange, SEAT-marketing manager Onno Wittenberg en uitgever Slaven Mandic – was erg onder de indruk van het idee van Brouwer en zijn vrienden. Onder de naam Flowerplugs hebben ze biologisch afbreekbare ear plugs met bloemzaadjes erin ontwikkeld voor gebruik op muziekfestivals. De oordopjes kunnen na afloop vervolgens worden geplant om, in de woorden van Brouwer, “iets terug te geven aan de natuur”.

Van alle inzendingen maakte de jury een voorselectie van 15 deelnemers die naast Boris Lange plaats mochten nemen in de nieuwe SEAT Ibiza om hun idee gedurende 1 kilometer te pitchen. De vijf die de meeste likes, shares, comments, tweets en views wisten te genereren, verdienden een plek in de finale. Met zijn Flowerplugs-pitch versloeg de Amsterdammer de vier andere finalisten.

Naast Flowerplugs haalden ook Avrge, YAYA Kombucha, Benjah Box en Homies de finale. Mitchell de Mol van Avrge hield een betoog voor augmented reality in het onderwijs, terwijl Charlotte Krijger van YAYA Kombucha het drankje kombucha kwam pitchen. Benjah Box van Daniel Hagmeijer is naar eigen zeggen de eerste online munttheebezorgservice van Nederland en Homies van Shiwan Arkawazi wil kamerzoekenden aan elkaar koppelen op basis van gebruikersprofielen.

Bekijk alle pitches op de Pitch and Ride website.