Leusden,
10
april
2019
|
11:03
Europe/Amsterdam

Maart roert zijn staart: allerbeste verkoopmaand ooit voor SEAT

Maart roert zijn staart: allerbeste verkoopmaand ooit voor SEAT

  • SEAT verkoopt in maart 62.500 auto's wereldwijd en breekt het maandrecord
  • Ook recordverkoop over volledig eerste kwartaal: meer dan 150.000 nieuwe SEATs
  • SEAT plust in Europa; Nederland levert 3.000 auto’s af

SEAT heeft in maart zijn hoogste verkoopvolume ooit behaald in de bijna zeventigjarige geschiedenis van het merk. De Spaanse autofabrikant verkocht 62.500 voertuigen, 3,5 procent meer dan in maart vorig jaar. Daarmee boekte SEAT het beste verkoopresultaat ooit voor een enkele maand. Bovendien noteerde SEAT over het eerste kwartaal eveneens een nieuw verkooprecord.

De wereldwijde omzet van de Spaanse autofabrikant steeg in de eerste drie maanden van dit jaar met 8,8 procent. Met 151.400 afgeleverde SEATs is het record van het eerste kwartaal van vorig jaar (139.200) riant gebroken. De resultaten van CUPRA, de sportieve dochter van SEAT, hebben ook een positieve invloed gehad op de cijfers. In het eerste kwartaal van 2019 verkocht CUPRA 6.000 auto's.

Vertrouwen

Volgens Wayne Griffiths, SEAT vice-president voor Marketing en Sales en CUPRA-CEO, stelt het brede, nieuwe productassortiment SEAT in staat records te blijven breken. "Het economische scenario biedt onzekerheden en uitdagingen, en daarom is het record dat we in het eerste kwartaal behaalden nog opvallender. De recent gelanceerde SEAT Tarraco gaat onze wereldwijde verkoop stimuleren, wat ons vertrouwen geeft voor de rest van het jaar. Bovendien moedigen de uitzonderlijke resultaten van CUPRA in het eerste kwartaal ons aan om de aanwezigheid van het merk in Europa en in strategische regio's als Noord-Afrika en Latijns-Amerika te blijven uitbreiden."

Goed gevulde orderportefeuille voor Q2

SEAT pluste in de meeste landen in Europa. Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Algerije, Oostenrijk en Zwitserland boekten historische volumes. In Nederland leverde SEAT dit jaar tot eind maart zo’n 3.000 auto’s af. Bovendien schreef SEAT in ons land in het eerste kwartaal van 2019 maar liefst 45 procent meer orders vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Waarmee het merk een uitstekende basis legt voor gezonde registraties gedurende de komende drie maanden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.