Leusden,
08
november
2017
|
14:14
Europe/Amsterdam

Maximaal aantal Euro NCAP-sterren voor SEAT Arona

Vijf Euro NCAP-sterren voor Arona

  • Vijf sterren bij Euro NCAP veiligheidstests voor SEAT Arona
  • Nieuwe compacte crossover van SEAT treedt in voetsporen van Ateca, Leon en Ibiza
  • Uitstekende resultaten op het gebied van bescherming van inzittenden en voetgangers

In navolging van de Ateca, Leon en Ibiza heeft de nieuwe SEAT Arona de hoogst mogelijke scores behaald in de veeleisende veiligheidstests van Euro NCAP. De testresultaten onderstrepen de bijzonder hoge veiligheidsniveaus van de modellen van SEAT. De Arona is een nieuw lid van het SEAT-gamma dat deel uitmaakt van het grootste productoffensief dat de Spaanse fabrikant ooit heeft uitgevoerd.

Het behalen van vijf sterren in prestigieuze en onafhankelijke veiligheidstests van Euro NCAP krijgt nog meer glans aangezien de tests sinds 2016 nog veel zwaarder zijn geworden, niet alleen op het gebied van actieve veiligheid, maar ook passief en preventief. Om de veiligheid van kinderen op een betrouwbare manier te testen, gebruikt het testinstituut nu bijvoorbeeld crashtestdummies die kinderen tussen de zes en tien jaar kunnen simuleren. Deze lijken op een menselijk lichaam, zodat de werkelijke ongevalsomstandigheden op de meest objectieve manier zijn te meten. Frontale en zijdelingse aanrijdingen zijn verzwaard en worden nu verricht in een hoek van 75 graden.

Uitstekende resultaten
In elk van de onderdelen waaruit de Euro NCAP-veiligheidstests bestaan, heeft de nieuwe SEAT Arona uitstekende resultaten behaald, zoals bescherming van inzittenden en voetgangers. Het testinstituut roemt de rijhulpsystemen van de compacte crossover van SEAT. Met name het automatisch noodremsysteem (AEB) dat waarschuwt en zelf kan ingrijpen om een aanrijding te voorkomen of te verzachten en Front Assist zijn opvallende features. Door het gebruik van de radartechnologie samen met de nieuwste versies van ABS en ESC, detecteert het systeem niet alleen andere auto’s maar ook voetgangers.

Extra veiligheid voor kinderen
SEAT levert de nieuwe Arona met gordelspanners en gordelbegrenzers voor- en achterin. Op het moment van de impact trekt de gordelspanner de gordel strak rond de romp en het bekken, wat letsel kan voorkomen. Dat heeft niet alleen effect op volwassen inzittenden, maar ook op de veiligheid voor meereizende kinderen. Voor extra veiligheid zorgen de bevestigingspunten Isofix en Top Tether op de achterzittingen, evenals de snelheidsbegrenzer, de derde hoofdsteun achter, zes airbags en het waarschuwingssysteem voor de veiligheidsgordels voor alle stoelen.

Met de Arona gaat SEAT veel verder dan de huidige normen die Euro NCAP heeft vastgesteld, met features als hill hold-control, automatische verlichting, multi-collision brake, een bandenspanningscontrolesysteem, standaard dagrijverlichting, adaptieve cruise control, evenals rear traffic alert, blind spot detection, en een parkeerassistent.