Leusden,
02
maart
2017
|
13:49
Europe/Amsterdam

Nieuwe SEAT Ibiza debuteert op de Autosalon van Genève

  • Vijfde generatie Ibiza maakt zijn internationale debuut
  • Ook Leon CUPRACER Evo 17 en Leon CUPRA 300 op de SEAT-stand
  • Geen traditionele persconferentie, SEAT houdt een aantal Press Talks

De Autosalon van Genève 2017 wordt voor SEAT een hele speciale, vooral omdat de vijfde generatie Ibiza er stevig in de spotlights zal staan. SEAT’s bestseller – er zijn meer dan 5,4 miljoen Ibiza’s verkocht – leidt voor het Spaanse merk een bijzonder jaar in. Want 2017 belooft voor SEAT het vijfde achtereenvolgende jaar van groei te worden, na een indrukwekkende verkooptoename van 16% in januari.

De vijfde generatie Ibiza is een belangrijke stap vooruit voor SEAT. Niet alleen omdat hij als eerste in zijn segment op het nieuwe Volkswagen Group-platform MQB-A0 staat, maar ook omdat hij meer ruimte biedt dan voorheen, tot de nok toe gevuld is met geavanceerde techniek en toch een uitgesproken sportief karakter heeft. De Ibiza is leverbaar met elektronische rijassistenten die nog vrij ongewoon zijn in zijn klasse, zoals Front Assist en Adaptive Cruise Control. Daarbij barst de nieuwe SEAT Ibiza van de connectiviteit dankzij drie opties: Apple Car Play, Android Auto en Mirror Link. Zijn premium audiosysteem van het merk Beats heeft zes speakers, een subwoofer en een versterker met acht kanalen en een vermogen van 300W.

SEAT Leon CUPRA 300: de krachtigste SEAT ooit
Op de SEAT-stand in Genève is uiteraard ook de nieuwe Leon CUPRA 300 te zien. De snelste straatlegale SEAT allertijden wordt aangedreven door een 221 kW/300 pk en 380 Nm sterke turbomotor en accelereert van 0 naar 100 km/h in 4,9 seconden. In praktische ST-vorm krijgt hij de beschikking over 4DRIVE vierwielaandrijving en een DSG-automaat met dubbele koppeling. De Leon CUPRA 300 is leverbaar als vijfdeurs, als driedeurs SC en als familievriendelijke ST.

Op de beursvloer in Genève wordt de SEAT Leon CUPRA 300 geflankeerd door de Leon CUPRACER Evo 17. Deze raceversie van de Leon is ontworpen voor de TCR International Series en beschikt over een handgeschakelde sequentiële versnellingsbak of een DSG-automaat. De Leon CUPRACER Evo 17 heeft dezelfde motor als zijn broer, maar schopt het tot 257 kW/350 pk en 420 Nm.

Press Talks in Genève
Geen traditionele persconferentie bij SEAT dit jaar, maar een aantal Press Talks over verschillende onderwerpen. SEAT-topman Luca de Meo en marketingdirecteur Wayne Griffiths bijten het spits af en hebben het over de huidige stand van zaken bij SEAT, zowel op algemeen als op commercieel gebied. Daarna nemen Executive Vice-President for Research and Development Dr. Matthias Rabe en Executive Vice-President for Productie Dr. Andreas Tostmann het stokje over voor een presentatie over de nieuwe Ibiza en het MQB-A0-platform. Tot slot zullen Design Director Alejandro Mesonero en Director of Quality Joaquin Serra zich richten op design en het belang van kwaliteit.