Leusden,
13
september
2018
|
10:10
Europe/Amsterdam

Project van SEAT en audiofabrikant Noveto: iedere inzittende zijn eigen geluid

Project van SEAT en audiofabrikant Noveto: iedere inzittende zijn eigen geluid

  • XPLORA samenwerkingsovereenkomst brengt detecteren en analyseren van mobiliteitsoplossingen van de toekomst weer stap verder
  • Noveto eerste van acht Israëlische technologiebedrijven dat nieuwe ideeën ontwikkelt
  • Geluid van elk apparaat dynamisch en rechtstreeks naar de oren van individuele inzittenden
  • Elk individu in een SEAT krijgt zijn eigen persoonlijke geluid zonder een koptelefoon of traditionele luidsprekers

In het kader van het XPLORA-project zijn SEAT en de Israëlische audiofabrikant Noveto gestart met het testen van een revolutionaire, nieuwe technologie die de audiosound in de auto volledig kan veranderen. Het nieuwe systeem maakt het mogelijk om geluid direct naar het oor van elke individuele passagier te brengen. Daardoor krijgt elke inzittende tailor made zijn eigen geluid.

Noveto, SEAT's partner in dit project, heeft 's werelds eerste ‘dynamic focused sound’ ontwikkeld. Deze unieke technologie levert een geluidservaring van hoge kwaliteit op voor elk individu in de auto zonder dat deze geïsoleerd wordt van de omgeving of anderen in de auto stoort. Met het soundsysteem is het bijvoorbeeld mogelijk dat ouders voorin naar muziek luisteren terwijl de kids achterin games spelen op een scherm, allemaal op hetzelfde moment en zonder koptelefoons.

Noveto heeft een speciaal team samengesteld om deze technologie succesvol te integreren in de productieauto’s van SEAT. Meer in het bijzonder zal het team specifieke gebruikssituaties laten zien, zoals een bestuurder die een inkomend telefoontje beantwoordt terwijl een andere passagier op het zelfde moment naar zijn lievelingsmuziek luistert.

XPLORA-project

De samenwerking met Noveto maakt deel uit van de tweede fase van het zogeheten XPLORA-project. Daarbij knopen SEAT en de Israëlische SEAT-importeur Champion Motors Ltd. relaties aan met potentiële partners die zich in Israël bezighouden met mobiliteit en innovatieve projecten die kunnen leiden tot nieuwe mogelijkheden voor SEAT. Noveto is de eerste van acht technologiebedrijven waarmee SEAT gezamenlijk bestudeert hoe innovatieve technologie in de auto's en systemen van het merk valt te implementeren.

Digital Officer Fabian Simmer en hoofd van Business Development Arantxa Alonso van SEAT hebben samen met Daniel Jammer en Tomer Shani van Noveto de overeenkomst getekend. De conclusies van de tests volgen in december. "Door deze nieuwe technologie toe te passen, kunnen we voor particuliere gebruikers een wereld van mogelijkheden openen, vooral als er in een auto vaak meerdere personen meereizen. Je auto delen en toch je privacy behouden is een uitdaging die steeds haalbaarder lijkt. We hopen oplossingen zoals die van Noveto in onze auto’s te kunnen integreren,” aldus Fabian Simmer. "SEAT wil een aanjager zijn van innovatie bij de ontwikkeling van dit soort technische oplossingen.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.