Leusden,
05
oktober
2017
|
12:37
Europe/Amsterdam

SEAT Arona ‘best buy’ binnen zijn segment

SEAT Arona ‘best buy’ binnen zijn segment

  • Onafhankelijk Europees onderzoek: 'SEAT Arona behoudt de hoogste restwaarde en schrijft het minst af'

Leusden, 5 oktober 2017 – De SEAT Arona behoudt in vergelijking met zijn directe concurrenten de hoogste restwaarde en schrijft het minst af. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Autovista Group, het toonaangevende onderzoeksbureau voor de automobielwereld. Het bureau deed onderzoek naar de restwaarde en afschrijving van auto’s in de zes belangrijkste Europese markten en concludeert dat de Arona de beste koop binnen zijn segment is.

De SEAT Arona, die gebruik maakt van het nieuwe, flexibele MQB AO-platform, is met zijn compacte afmetingen, moderne uitstraling, techniek, z’n vele hightech connectiviteitsfeatures en assistentiesystemen de rising star binnen het zwaar bevochten SUV segment. De Autovista Group heeft berekend dat de SEAT Arona de minste afschrijving heeft binnen zijn klasse in een groot aantal landen. De Autovista Group is leider op het gebied van automobielgegevens, informaticaoplossingen en services voor de Europese automobielsector. De informatie die de Autovista Group vergaart is volledig onafhankelijk, betrouwbaar en kritisch en voorziet zowel particulieren als fleetowners van relevante informatie op basis waarvan zij de beste keuzes kunnen maken bij de aanschaf van nieuwe auto’s.

Aankoop
De aankoop van een auto vraagt om een zorgvuldige afweging van iedere klant, zowel klein als groot. Voor hen is niet alleen de aankoopprijs van belang, maar ook de onderhoudskosten en de restwaarde als de auto weer wordt ingeruild. SEAT heeft met die kernwaardes in het achterhoofd de Arona ontwikkeld. Met efficiënte TSI- en TDI-motoren voor lagere verbruiks- en onderhoudskosten en een relatief lage aanschafprijs in combinatie met een zeer riante uitrusting maakt dat de SEAT Arona - ‘made in Barcelona’ - in vergelijking met zijn concurrenten kostentechnisch het beste alternatief is.

Ondervraagden
De prestaties, het comfort, het ruime interieur en de grote bagageruimte van de nieuwe SEAT Arona werden op waarde geschat door de mensen die Autovista heeft geënquêteerd. Ondervraagden roemden daarnaast ook het design, de functionaliteit en bouwkwaliteit van het model. De compacte SUV lijkt dan ook een schot in de roos van SEAT. Dit jaar introduceerde het merk ook de nieuwe Leon en Ibiza en volgt in 2018 een nieuwe zevenzits SUV. Gezamenlijk zijn het belangrijke pijlers onder het grootste modeloffensief van SEAT ooit, waarbij SUV’s als de Arona een prominente hoofdrol spelen.