Leusden,
26
juni
2017
|
15:44
Europe/Amsterdam

SEAT Arona maakt zich op voor wereldpremière in Barcelona

  • SEAT’s nieuwe compacte SUV vliegt onder helikopter over Barcelona naar introductielocatie

Leusden, 26 juni 2017 – Bungelend aan een kabel onder een helikopter vloog de SEAT Arona vandaag naar zijn introductielocatie in Barcelona. De Spaanse metropool vormde ook de tekentafel waarop de eerste lijnen werden geschetst van de nieuwe compacte SUV van SEAT die vanavond voor het eerst aan de wereld wordt gepresenteerd. Inwoners van de stad en badgasten konden vandaag onverwachts als verrassing al een eerste blik op de Arona werpen toen hij hoog boven de stad naar zijn wereldpodium vloog.

Cross-over 300 meter boven de zee
Een uur lang vloog de Arona parallel aan de kustlijn van Barcelona. Bungelend aan een twintig meter lange kabel vloog de cross-over bij een snelheid van 80 km/u zo’n 300 meter boven de zee.

Van Barcelona, voor de wereld
De nieuwe compacte cross-over werd in SEAT’s hoofdkantoor in Barcelona ontworpen en ontwikkeld en rolt daar binnenkort ook van de productieband. Daarom wilde SEAT de inwoners van de Catalaanse hoofdstad ook als eerste symbolisch een sneak preview van zijn nieuwste creatie geven, alvorens de Arona in tachtig landen wordt geïntroduceerd die gezamenlijk goed zijn voor 81 procent van SEAT’s verkopen.

Wereldprimeur
Vanavond wordt de Arona aan journalisten van over de hele wereld gepresenteerd tijdens een launch-event in Barcelona. Aansluitend aan zijn publieksdebuut op de autoshow van Frankfurt in september maakt de Arona eind dit jaar zijn opwachting bij de Nederlandse dealers. De Arona is de tweede pijler onder SEAT’s SUV-programma. Vorig jaar debuteerde de Ateca al, en volgend jaar volgt de recent aangekondigde grote SUV.