Leusden,
11
mei
2018
|
16:05
Europe/Amsterdam

SEAT kondigt terugroepactie aan voor huidige Ibiza-generatie en Arona

SEAT kondigt terugroepactie Ibiza en Arona aan

  • Technische oplossing voor veiligheidsgordel is ontwikkeld
  • Terugroepactie start de komende weken
  • Veiligheid is topprioriteit voor SEAT

SEAT heeft bevestigd dat bij de nieuwe Ibiza en Arona in specifieke gevallen (bijvoorbeeld bij het snel wisselen van rijbaan met vijf inzittenden in de auto) en wanneer de middelste en linker zitplaats achterin tegelijkertijd zijn bezet, de linker veiligheidsgordel onbedoeld kan worden ontgrendeld. Veiligheid heeft bij SEAT de hoogste prioriteit en een technische oplossing is reeds ontwikkeld: een nieuw ontworpen bevestiging van de gordelsluiting, die deze situatie voorkomt.

De SEAT Ibiza en Arona zijn wettelijk gehomologeerd en veilig om te gebruiken. Desondanks adviseert SEAT zijn klanten de middelste zitplaats achterin de nieuwe Ibiza en Arona niet te gebruiken totdat de auto is voorzien van de nieuw ontworpen bevestiging van de gordelsluiting. SEAT richt zich nu tot de betrokken instanties voor een definitieve goedkeuring om de oplossing te kunnen doorvoeren, zowel in het rijdende wagenpark als in de toekomstige serieproductie.

De komende weken start SEAT een terugroepactie. Klanten ontvangen binnenkort een brief met het verzoek een afspraak te plannen bij een officiële SEAT-dealer. Aan de controle, evenals de montage van de nieuw ontworpen bevestiging voor de gordelsluiting, zijn voor klanten geen kosten verbonden.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.