Leusden,
30
juli
2020
|
11:11
Europe/Amsterdam

SEAT, Iberdrola en Volkswagen Group bundelen krachten om elektrische mobiliteit in Spanje te stimuleren

SEAT, Iberdrola en Volkswagen Group bundelen krachten om elektrische mobiliteit in Spanje te stimuleren

  • Strategische overeenkomst bevordert uitrol van openbaar netwerk van laadpunten en promoot gebruik van hernieuwbare energiebronnen
  • Integratie van de laadinfrastructuur van Iberdrola in navigatiesystemen van elektrische modellen van de Volkswagen Group
  • Gezamenlijke projecten stimuleren het gebruik van 100% groene stroom in de toeleveringsketen van elektrische auto’s en promoten CO2-reductie bij fabrieken
  • Iberdrola’s duurzame mobiliteitsplan omvat installatie van meer dan dan 150.000 laadpunten in Spanje

SEAT, Iberdrola en de Volkswagen Group hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend om hun inzet voor elektrische mobiliteit te versterken en de uitrol van elektrisch, duurzaam transport in Spanje te bevorderen. De alliantie werd bekrachtigd tijdens een vergadering tussen Iberdrola-voorzitter Ignacio Galán en Dr. Herbert Diess, CEO van de Volkswagen Group en bestuursvoorzitter van SEAT.

In deze overeenkomst is de laadinfrastructuur geïdentificeerd als een van de belangrijkste factoren voor het bevorderen van elektrische mobiliteit. Daarom worden diverse innovatieprojecten geïnitieerd om de uitrol van snelle oplaadpunten in Spanje te versnellen, het gebruik ervan bij SEAT- en Volkswagen Group-faciliteiten in Spanje aan te moedigen en wordt de laadinfrastructuur van Iberdrola geïntegreerd in de navigatiesystemen van de elektrische modellen. Inmiddels heeft Iberdrola de installatie voltooid van 140 oplaadpunten bij de SEAT-fabriek in Barcelona.

Belangrijke stap in doorbraak elektrische mobiliteit in Spanje

Dr. Herbert Diess zei dat elektrische mobiliteit aan terrein wint en de vraag naar laadstations en schone energie toeneemt: “Het is van cruciaal belang om nu een laadinfrastructuur door heel Europa uit te rollen. Spanje speelt hierin een belangrijke rol en Iberdrola is voor de Volkswagen Group een belangrijke partner voor de doorbraak van elektrisch, emissievrij rijden in Spanje. Iberdrola-voorzitter Ignacio Galán bevestigt: “Deze overeenkomst toont onze gezamenlijke ambitie van onze elektrificatie strategie die is gebaseerd op schone energie en nul CO2-uitstoot. Het is noodzakelijk om met alle belanghebbenden te blijven samenwerken en de uitdaging aan te gaan om vervuiling te verminderen en de energie-efficiëntie te verhogen.”

SEAT’s elektrische toekomst

De Spaanse autofabrikant bevindt zich midden in een transformatie naar elektrische mobiliteit. SEAT en CUPRA lanceren tot 2021 vijf nieuwe elektrische en plug-in hybridemodellen. De Leon-familie zal zowel onder SEAT als CUPRA een plug-in hybridemodel kennen en ook de in Barcelona geproduceerde SEAT Tarraco en het eerste stand alone model van CUPRA, de Formentor, worden beschikbaar als plug-in hybride. De toekomstige CUPRA Born is het tweede volledige elektrische model van de onderneming. SEAT investeert tot 2025 tot 5 miljard euro in nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten voor de elektrificatie van haar modellen, evenals in de faciliteiten van haar fabrieken. De alliantie met Iberdrola bevestigt de sterke inzet van de autofabrikant om een elektrische toekomst werkelijkheid te maken.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.