Leusden,
16
maart
2021
|
10:45
Europe/Amsterdam

SEAT, Iberdrola en Volkswagen Group stimuleren e-mobility in Spanje

SEAT, Iberdrola en Volkswagen Group stimuleren e-mobility in Spanje

  • Strategische alliantie stimuleert gebruik van volledig hernieuwbare energiebronnen over gehele levenscyclus van auto’s
  • Iberdrola partner voor levering duurzame energie, gezamenlijke ontwikkeling infrastructuur van publieke laadpunten
  • Alliantie helpt emissies terug te dringen, naar richtlijnen Green Deal
Samenvatting

Tijdens de Power Day van de Volkswagen Groep hebben SEAT, Iberdrola en de Volkswagen Groep een strategische alliantie bekrachtigd om elektrische mobiliteit in Spanje te stimuleren. Doelstellingen zijn het gebruik van volledig hernieuwbare energiebronnen en de ontwikkeling van een publieke laadinfrastructuur.

Aan de basis van de strategische alliantie ligt het gebruik van uitsluitend duurzame energie door de fabrieken van de Volkswagen Groep in Spanje. De alliantie draagt bij aan het doel van de Volkswagen Groep om in 2050 volledig klimaatneutraal te produceren, in lijn met het Akkoord van Parijs. Iberdrola treedt aan als partner om dit doel te realiseren.

Binnen de alliantie is onder meer overeengekomen dat de door Iberdrola geleverde energie 100 procent duurzaam is. Een andere belangrijke doelstelling is de stimulering van elektrische mobiliteit in Spanje, door een infrastructuur van laadpunten te ontwikkelen en aan te leggen. De partners verwachten dat een netwerk noodzakelijk is van 350.000 publieke laadpalen tegen 2030, inclusief snel- en ultrasnellaadsystemen in de drukste stedelijke gebieden van Spanje.

De alliantie maakt deel uit van een project dat de Volkswagen Groep en SEAT hebben uitgevoerd om de Spaanse auto-industrie klaar te stomen voor de toekomst, op basis van principes als modernisering, toegevoegde waarde, competitiviteit, digitalisatie en scholing. De ontwikkeling van een ecosysteem op basis van elektrische mobiliteit helpt Spanje – met de op één na grootste auto-industrie van Europa – de doelstellingen van de Green Deal in 2030 te realiseren.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.