Leusden,
05
juli
2017
|
14:32
Europe/Amsterdam

SEAT Ibiza in de prijzen bij Auto Express Awards

  • Eerste internationale prijs voor nieuwe Ibiza: ‘Best Supermini’
  • Lovende woorden voor ‘indrukwekkende’ Ibiza vanwege zijn ruimte, comfort, en verfijning
  • Ateca gooit hoge ogen in ‘Best Mid-sized SUV’ klasse, Alhambra onderscheidt zich in categorie ‘Best MPV’

De nieuwe SEAT Ibiza heeft zijn eerste internationale award toegekend gekregen. Het model – dat sinds juni bij de Nederlandse SEAT-dealers staat – is tijdens de 2017-editie van de Auto Express New Car Awards 2017 verkiezing uitgeroepen tot ‘Best Supermini’.

De Ibiza, al meer dan 30 jaar een uitermate belangrijk model voor het Spaanse merk, is in de vijfde generatie nog beter in vorm, dankzij een gloednieuw onderstel dat voor indrukwekkende prestaties zorgt op het gebied van rijgedrag, kwaliteit, verfijning en technologie. De in Barcelona, op het nieuwe MQB A0-platform gebouwde vijfde generatie van de Ibiza is het eerste model dat gebruikmaakt van het nieuwe onderstel van de Volkswagen Group.

“Nieuwe topper”
Steve Fowler, hoofdredacteur van Auto Express, vatte de grensverleggende kwaliteiten van de Ibiza als volgt samen: “De nieuwe Ibiza is een indrukwekkende nieuwkomer in het B-segment die een volwassenheid biedt die we nog niet eerder zagen in dit segment. We zijn onder de indruk van de ruimte, comfort, verfijning en stijl van het model.”

Zijn woorden sluiten aan op het verslag van de eerste kennismaking van Auto Express op de Britse wegen, waarin stond vermeld dat het de “nieuwe topper was in het meest populaire segment in Groot-Brittannië”.

Hoewel de Ibiza tijdens de Auto Express New Car Awards 2017 in de spotlights stond, viel SEAT bij de verkiezing ook in de prijzen met een eervolle vermelding voor de Ateca in de categorie ‘Mid-Sized SUV’. Bovendien was de Alhambra één van genomineerden voor de titel ‘Best MPV’.