Leusden,
22
juni
2018
|
11:00
Europe/Amsterdam

SEAT leidt expansie van Volkswagen Group in Noord-Afrika

SEAT leidt expansie van Volkswagen Group in Noord-Afrika

  • Volkswagen Group decentraliseert voor meer snelheid en efficiëntie

SEAT heeft van Volkswagen AG een leidende rol gekregen om de aanwezigheid van de Group in Noord-Afrika verder uit te breiden. Het Spaanse bedrijf gaat het beleid van de Volkswagen Group in Noord-Afrika uitstippelen en krijgt onder meer als taak te onderzoeken op welke manieren synergie valt te behalen met fabrikanten en potentiële partners in de regio. De beslissing van de Volkswagen Group past in het streven om de organisatie te decentraliseren, waardoor meer snelheid en efficiëntie valt te bereiken.

Volgens SEAT-president Luca de Meo wordt juist zijn merk met deze taak van de Volkswagen Group belast omdat SEAT zich in deze regio al heeft bewezen. De Volkswagen Group en SOVAC, de importeur van de Group in Algerije, hebben in juli 2017 in de stad Relizane een multibrand assemblagefabriek in gebruik genomen. SEAT heeft dit project vanaf het begin geleid en nu is de verantwoordelijkheid uitgebreid naar de hele regio. De Meo: “De voortrekkersrol binnen de Group in een opkomende markt zoals Noord-Afrika is een grote verantwoordelijkheid. We gaan er volledig voor om dit tot een succes te maken.”

Noord-Afrika is een van de belangrijkste regio's binnen de globaliseringsstrategie van SEAT. Het doel van het bedrijf is om zijn internationale aanwezigheid buiten Europa te vergroten en zijn aanwezigheid op alle vijf continenten te versterken. Algerije speelt samen met Duitsland, Spanje, het VK en Frankrijk een essentiële rol in deze strategie, aangezien het een markt is met één van SEAT's hoogste verkoopvolumes in 2018. Met 10.700 voertuigen die dit jaar tussen januari en mei zijn verkocht, is Algerije het land met het snelst groeiende aantal afleveringen. SEAT verkocht daar in dezelfde periode van het afgelopen jaar nog maar duizend auto’s. SEAT staat ook op doorbreken in veelbelovende Noord-Afrikaanse landen als Marokko en Tunesië.

De fabriek in Relizane, SEAT's pijler in Noord-Afrika

Door de ingebruikname van de fabriek in Relizane - 280 kilometer ten zuidwesten van Algiers - is de omzet van SEAT in Algerije dit jaar enorm toegenomen, mede dankzij de assemblage van de nieuwste generatie van de SEAT Ibiza. Daarnaast start SEAT de komende weken in Algerije ook met de verkoop van de Leon en Arona. Deze drie modellen fabriceert SEAT in de fabriek in het Spaanse Martorell; de eindassemblage van de Arona zal ook in Relizane plaatsvinden. Dezelfde fabriek wordt tevens gebruikt voor het bouwen van verschillende modellen van Volkswagen, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens die bestemd zijn voor de Algerijnse markt. Met de verkregen taak van de Group wordt het een missie van SEAT om een leveranciersnetwerk voor de automobielindustrie in Algerije te verkrijgen met als doel nieuwe modellen in het land te ontwikkelen én te bouwen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.