Leusden,
05
april
2017
|
13:26
Europe/Amsterdam

SEAT opent deuren voor logistiek van de toekomst

SEAT heeft het evenement Logistieke Innovatie Dagen gehouden om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van logistiek in de schijnwerpers te zetten. Dan hebben we het over drones, robots en voorspellende software.

Een hoogtepunt tussen alle nieuwigheden waren de geavanceerde autonome AGV 3.0 robots, voor de optimale levering van materialen. Ook robothulpen - die medewerkers ondersteunen en zo de ergonomie op de werkplaatsen verbeteren - hadden veel bekijks. De innovaties waren gericht op opslag en vervoer, materiaalafgifte voor de assemblagelijn en voorraadbeheer, maar ook op werk buiten de deur, zoals het volgen van transporten. Zo waren er drones voor de inventarisatie van containers en konden bezoekers kennismaken met voorspellende software die het mogelijk maakt om in toekomstige situaties de logistieke stromen te verbeteren.

Sleutelrol
Met de Logistieke Innovatie Dagen wil SEAT direct contact leggen tussen de afdeling logistiek en leveranciers, en innovaties ontdekken die toepasbaar zijn bij de logistieke activiteiten van de onderneming. Of zoals vicepresident voor productie Dr. Andreas Tostmann het stelt: “Wij willen het fabricageproces en de levering van auto’s stroomlijnen, waarbij logistiek een sleutelrol speelt.” SEAT heeft voor zijn streven naar innovatie onlangs de Fabriek van het Jaar-award ontvangen in de categorie kwaliteit.