Leusden,
12
december
2023
|
09:12
Europe/Amsterdam

SEAT S.A. installeert 39.000 zonnepanelen en verdrievoudigt opbrengst hernieuwbare energie

SEAT S.A. installeert 39.000 zonnepanelen en verdrievoudigt opbrengst hernieuwbare energie

  • SEAT al Sol 2 in 2024 operationeel
  • Totale opbrengst aan hernieuwbare energie 29 miljoen kWh per jaar, genoeg om 500.000 CUPRA’s Born op te laden

SEAT S.A. gaat de opbrengst van hernieuwbare energie verdrievoudigen met behulp van 39.000 nieuwe zonnepanelen. De uitbreiding van SEAT al Sol, het zonne-energieproject van de onderneming, voorziet in de installatie van zonnepanelen over een oppervlakte van 233.000 vierkante meter, verspreid over de drie fabrieken: in Martorell, El Prat en Barcelona. 

De nieuwe SEAT al Sol 2 zonne-energie-installatie wordt één van de grootste in Europa qua eigen verbruik. De centrales gaan nog eens 21 megawatt (MW) aan extra stroom leveren en zullen naar schatting 29 gigawattuur (GWh) aan schone energie per jaar opwekken; voldoende om 500.000 CUPRA’s Born volledig op te laden. Deze schone energie vormt een aanvulling op het gebruik van gecertificeerde CO2-vrije groene stroom uit externe bronnen.

10 jaar SEAT al Sol

Deze uitbreiding vormt een passend vervolg op het succes van SEAT al Sol, dat in 2013 werd gelanceerd. Deze project, met in totaal 53.000 zonnepanelen op de daken van de fabriek en de opslaglocaties van geproduceerde auto’s in Martorell, biedt 11 megawatt (MW) aan stroom en genereert jaarlijks 17 GWh aan schone energie. Met SEAT al Sol 2 gaat het zonneproject in totaal 32 megawatt (MW) aan stroom leveren en jaarlijks zelf 46 gigawattuur (GWh) aan hernieuwbare energie opwekken.

De nieuwe zonnepanelen worden als onderdeel van SEAT al Sol 2 in 2024 geïnstalleerd, onder meer boven de personeelsparkings rondom de fabriek in Martorell.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.