Leusden,
05
november
2015
|
11:44
Europe/Amsterdam

SEAT Sport focust met Leon Cup Racer op TCR

  • Jaime Puig: “Veel belangstelling vanuit huidige SEAT Leon Eurocup-rijders voor diverse TCR-kampioenschappen”
  • Technische upgrade voor Leon Cup Racer in 2016
  • SEAT Sport bouwt 115 Leon Cup Racers op jaarbasis

SEAT Sport maakt zich op voor een grootschalige betrokkenheid in de diverse TCR-kampioenschappen in 2016. Naast de TCR International Series gaat SEAT Sport klantenteams volgend jaar voorzien van de SEAT Leon Cup Racer met een technische upgrade voor TCR-kampioenschappen in ondermeer de Benelux, Italië en Duitsland.

Leon Cup Racer: de benchmark
Met de twee jaar geleden gelanceerde Leon Cup Racer was SEAT één van de eerste fabrikanten die een toerwagen ontwikkelde op basis van de nieuwe TCR (Touring Car Racer) specificaties. Afgelopen jaar debuteerde de auto in de SEAT Leon Eurocup en dit jaar beleefde hij zijn debuut in de TCR International Series. “We hebben dit seizoen in diverse kampioenschappen veel ervaring met de Leon Cup Racer opgedaan en hebben de auto op detail verder verfijnd. Daardoor leveren we voor de diverse nationale TCR-kampioenschappen nu een competitieve auto die betrouwbaar is en die zich qua prestatiepotentieel bewezen heeft,” aldus Jaime Puig, directeur van SEAT Sport. “Alle fabrikanten die volgend jaar in TCR-kampioenschappen vertegenwoordigd zijn, hebben in het ontwikkelingsproces van hun auto een Leon Cup Racer gebruikt om zo naar het prestatieniveau van onze auto toe te werken.”

Upgrade met sequentiële racetransmissie
De auto waarmee dit seizoen in de SEAT Leon Eurocup werd gereden, is wat specificaties betreft identiek aan de TRC-reglementen. Voor 2016 biedt SEAT Sport een upgrade in de vorm van een nieuw, verbeterd koelsysteem en kleine aerodynamische modificaties. “Bovendien gaan we volgend jaar optioneel ook een sequentiële racetransmissie leveren,” verklaart Puig. “Nu is de Leon Cup Racer standaard voorzien van een DSG-versnellingsbak, waarmee volgend jaar ook nog steeds gereden kan worden volgens de TCR-specificaties. Maar voor die paar belangrijke tienden extra in de rondetijden en de concurrentiestrijd ten opzichte van de andere deelnemende fabrikanten leveren we in 2016 optioneel ook een sequentiële racetransmissie.”

Veel belangstelling TCR
Naast de TCR International Series zijn er in Europa voor 2016 inmiddels lokale TCR-kampioenschappen aangekondigd voor de Benelux, Duitsland en Italië. Daarnaast zullen er in diverse landen, waaronder in Duitsland (VLN), Spanje en Portugal, TCR-categorieën worden toegevoegd aan nationale toerwagenkampioenschappen. Waarbij het voor teams en rijders gezien de gelijkheid in specificaties ook mogelijk is om individuele races in andere kampioenschappen mee te rijden.

5 Leon Cup Racers per week
SEAT Sport is voorbereid op de inzet van een groot aantal Leon Cup Racers in die kampioenschappen. “Aan het eind van 2015 zullen we zo’n 115 Leon Cup Racers hebben geproduceerd voor de SEAT Leon Eurocup en de diverse TCR-series. Aanvullend heeft SEAT Sport qua productie een capaciteit van vijf auto’s per week, waarmee we zonder problemen aan de vraag van teams kunnen voldoen. Het is mooi om te zien dat TCR leeft en dat de interesse van potentiële deelnemers groot is. Vanuit de huidige deelnemers aan de SEAT Leon Eurocup heeft een tiental teams al aangegeven belangstelling te hebben om in 2016 ook in de diverse TCR-kampioenschappen en –categorieën te rijden. En vanuit de diverse presentaties van de nationale TCR-raceklassen, waaronder die van de TCR Benelux recent in het Belgische Mettet, ervaren we eveneens veel interesse van potentiële deelnemers,” besluit Jaime Puig.