Leusden,
07
juli
2022
|
12:03
Europe/Amsterdam

Vakantietip: ‘Barcelona92’ expositie in CASA SEAT in Barcelona

Vakantietip: ‘Barcelona92’ expositie in CASA SEAT

  • In hartje Barcelona: het veelzijdige CASA SEAT, gratis toegankelijk voor iedereen
  • Speciale zomerexpositie: ‘Barcelona92’ over de impact van de Olympische Spelen
  • Van drankje via tapas tot tasting menu: CASA SEAT is ook een culinaire hotspot

De beste tips voor een dagje uit op je vakantiebestemming krijg je van locals. SEAT is thuis in Barcelona en kent de plekken die je gezien moet hebben. Het gratis toegankelijke CASA SEAT in hartje Barcelona is zo’n plek. Hier komen mobiliteit en cultuur samen. Deze zomer is CASA SEAT in sportieve sferen met een expositie die in het teken staat van de Olympische Spelen die dertig jaar geleden in Barcelona plaatsvonden. En er is meer om van te genieten: in Barcelona staat CASA SEAT ook bekend als culinaire hotspot.

De Olympische Spelen van 1992 hebben Barcelona sterk veranderd. De stad kreeg mede door een sterke verbetering van de infrastructuur en door de steun van bevolking en bedrijfsleven sterke economische en sociale impulsen. CASA SEAT maakt de impact van de Olympische Spelen op Barcelona inzichtelijk met ‘Barcelona92’, een speciale expositie die tot en met 6 augustus gratis is te bezoeken, desgewenst onder begeleiding. De expositie is breed van opzet: er zijn bijzondere stukken te zien uit verschillende collecties, waaronder die van het Museu Olímpic i de l’Esport (museum van de Olympische Spelen en Sport) en van SEAT Coches Históricos, de klassiekerafdeling van de Spaanse autofabrikant. SEAT was in 1992 officieel partner van de Olympische Spelen en stelde meer dan 2.000 auto’s ter beschikking aan de organisatie.

Bezoekers die op 6 augustus naar CASA SEAT komen, kunnen meegenieten van de officiële afsluiting van de expositie. De band Arrels de Gràcia speelt dan (Rumba) nummers die verwijzen naar de muzikale omlijsting van de officiële sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in 1992.

Culinair genieten

Een belangrijke reden om ook naar Barcelona af te reizen, is het heerlijke eten. Op dat gebied geldt CASA SEAT eveneens als een hotspot in de bruisende stad aan de Middellandse Zee. In een sfeervolle setting serveren de beste chefs van Barcelona hier ontbijt, lunch, brunch, diner of tapas. Het is ook mogelijk om alleen even ‘een drankje te doen’. De zeer schappelijke prijzen zijn mooi meegenomen. Tip: reserveer eenvoudig online.

En verder…

CASA SEAT biedt ook ruimte voor werk. Vakantiegangers die toch even hun mail willen checken, kunnen terecht op werkplekken die van alle gemakken zijn voorzien. Daarnaast is er een 

showroom waar alle modellen van het merk zijn te bewonderen. CASA SEAT richt de blik ook op de toekomst: in de expositieruimtes wordt duidelijk hoe de Spaanse merken SEAT en CUPRA de mobiliteit van morgen zien, op het gebied van design, technologie en – typisch Barcelona – creativiteit.

CASA SEAT is te vinden aan de Paseo de Gràcia 109 in Barcelona en is van maandag t/m zaterdag geopend van 9.00-21.00 uur.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.