Leusden,
17
november
2017
|
14:34
Europe/Amsterdam

Van 0 naar 200... in een week!

  • Dé surprise van 2017: compacte, coole SEAT Arona
  • IJzersterke start SEAT Arona
  • Echte cadeautjes: complete, aantrekkelijk geprijsde Arona Launch Editions

Heel Nederland is in blijde verwachting van dé surprise uit Spanje: de SEAT Arona. Het enthousiasme is zelfs zo groot, dat er in amper een week tijd al 200 exemplaren van de compacte SUV zijn besteld. Wie verder kijkt dan de fraaie verpakking alleen, ziet volop ruimte en hightech features. En de alleen dit jaar nog verkrijgbare Launch Editions hebben extra veel lekkers aan boord. De eerste Arona’s zijn inmiddels in ons land aangekomen.

Ook compacte surprises kunnen opvallen: de Arona is 4,14 meter lang, 1,78 m breed en 1,54 m hoog. Hij springt vooral in het oog door zijn scherpe looks en frisse (duotone)kleurstelling. Daarbij is het mogelijk om volop eigen accenten te zetten. Zo is het dak leverbaar in grijs, zwart, oranje of carrosseriekleur. Van binnen is er een lekker hoge zit en door de hoge middenconsole bevinden de bedieningselementen zich perfect in het blikveld van de bestuurder en zijn ze eenvoudig bereikbaar. De Arona verrast ook met zijn ruimteaanbod. De vijfzitter heeft een bagageruimte met een inhoud van 400 liter, groot genoeg voor zelfs de meest uitgebreide pakjesavond.

Hightech

De Arona pakt ook uit met hightech voor comfort en veiligheid. Hij is er met vermoeidheidsherkenning, Front assist, Hill hold control, licht- en regensensoren, Multi collision braking, Rear cross traffic assist en Blind spot detection. Ook heel praktisch zijn Park assist, Keyless entry & go, de draadloze oplaadmogelijkheid voor telefoons en de Adaptive cruise control met Stop&Go-functie (i.c.m. DSG automaat). Bovendien houdt de Arona je altijd connected dankzij Apple Car Play, Android Auto en Mirror Link.

Pittige prestaties, hoge efficiency

De Arona heeft een selectie pittige motoren met directe injectie, turbotechnologie en een automatisch start&stop systeem. De 1.0 TSI driecilinder benzinemotor is er naar keuze met 70 kW/95 pk of 85 kW/115 pk, die ook verkrijgbaar is met DSG automaat.

Pak maar in: Arona Launch Editions

De Arona komt er in alle reguliere uitvoeringen. De absolute wannahaves zijn momenteel echter de Launch Editions, die uitsluitend dit jaar verkrijgbaar zijn. Op basis van de Style-uitrusting heeft de Arona Style Launch Edition bijvoorbeeld parkeersensoren achter als extra surprise. De Arona Xcellence Launch Edition pakt naast de reguliere Xcellence-uitrusting bovendien uit met Media system Navi met 8 inch touchscreen, parkeersensoren voor en achter, Park assist en een achteruitrijcamera. Ook de sportieve Arona FR is er als Launch Edition. Dan zijn ook Media System Navi met 8-inch touchscreen, parkeersensoren voor en achter en Park Assist inbegrepen. De prijzen van deze feestelijk compleet uitgevoerde versies beginnen bij € 22.290*.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW, BPM, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges. Zie voor kosten en verkoopinformatie www.seat.nl.