Leusden,
04
september
2017
|
11:37
Europe/Amsterdam

Vanaf het web naar de beursvloer: SEAT-highlights tijdens de IAA Frankfurt

  • Gelimiteerde Leon CUPRA R, de krachtigste SEAT ooit
  • Wereldpremière SEAT Arona: nieuw model maakt publieksdebuut tijdens IAA
  • Europese primeur: Alexa by Amazon, spraakgestuurde digitale assistent

Luca de Meo, President van SEAT, heeft de primeurs die tijdens de IAA Frankfurt worden getoond voorgesteld aan de media via een Web Media Conference (http://iaawebconference.seatprapp.com).

Tijdens de eerste persdag zullen de Arona en de Leon CUPRA R op bijzondere wijze worden gepresenteerd. De persconferentie van het merk vindt op dinsdag 12 september plaats om 12.15 uur. SEAT President Luca de Meo stelt onder meer de nieuwe modellen voor en zal tevens bekendmaken welke namen nog in de race zijn voor de nieuwe grote SUV van het merk. Om 15.00 uur worden press talks verzorgd door Wayne Griffiths, Executive Vice-President Sales & Marketing en door dr. Matthias Rabe, Executive Vice-President R&D.

CUPRA R, het meest krachtige en exclusieve model van SEAT – gelimiteerde uitvoering
De nieuwe SEAT Leon CUPRA R zal ongetwijfeld de aandacht trekken op de stand van het Spaanse merk. SEAT’s krachtigste straatauto ooit is tevens de meest exclusieve. Er worden slechts 799 exemplaren gebouwd. Het sportieve model wordt verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak 228 kW (310 pk) en een DSG-transmissie 221 kW (300 pk) met zes versnellingen en voorwielaandrijving.

Kenmerkende features van de Leon CUPRA R zijn de koolstofvezeldetails op de voor- en achterspoiler, side skirts en diffuser achter alsmede koperkleurige buitenspiegels en wielen. Daarnaast zijn de wielkasten en de voorzijde voorzien van een nog krachtiger ogend design. De SEAT Leon CUPRA R wordt eind 2017 leverbaar en de 799 eigenaren kunnen genieten van een interieur dat eveneens is voorzien van carbonelementen en koperkleurige accenten. Het stuurwiel en de pook zijn bekleed met alcantara. Er is keuze uit drie lakkleuren, te weten Midnight Black en Pyrenees Grey (beide zonder meerprijs) en het exclusieve Matte Grey. De nieuwe Leon CUPRA R is tevens voorzien van enkele technische features. Zo is het camber op de vooras gewijzigd en beschikt het model over het adaptieve onderstel DCC (Dynamic Chassis Control) alsmede Brembo-remmen. Ook is deze uitvoering voorzien van een nieuw uitlaatsysteem. Kortom, meer sportiviteit maar bovenal een uniek model bestemd voor slechts 799 van SEAT’s meest sportieve klanten.

SEAT Arona beleeft wereldpremière
Tijdens de IAA beleeft de Arona, SEAT’s eerste model in het compacte crossover-segment zijn publieksdebuut. Het model vormt de volgende stap in het grootste productoffensief ooit, na de Ateca, de vernieuwde Leon en de nieuwe Ibiza. Volgend jaar volgt een grote SUV. Eind november worden de eerste exemplaren aan klanten afgeleverd.

Amazon Alexa, uw persoonlijke assistent
Als eerste Europese merk gaat SEAT de interactieve spraakservice Amazon Alexa in zijn modellen integreren. Vanaf eind dit jaar is deze service beschikbaar in de Leon en de Ateca en vanaf volgend jaar in de Ibiza en de Arona. De samenwerking tussen SEAT en Amazon is gericht op de integratie van slimme oplossingen en een optimale benutting van de tijd die de bestuurder in de auto doorbrengt. Amazon Alexa stelt gebruikers in staat om met natuurlijk taalgebruik bestemmingen te vinden, zoals de dichtstbijzijnde dealer of een restaurant. En dit is nog maar het begin, want Amazon Alexa zal verder worden doorontwikkeld.

Finalisten voor naamgeving SEAT’s grote SUV onthuld
SEAT’s publieke stemproces via het initiatief #SEATseekingName heeft negen naamvoorstellen opgeleverd voor de derde SUV van het merk, die in 2018 in productie gaat: Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco en Teide. Tijdens de persconferentie op 12 september wordt de laatste selectie bekendgemaakt.

Ook aardgasuitvoering van nieuwe Ibiza
Tijdens de IAA laat SEAT ook het potentieel zien van CNG (aardgas). Na de succesvolle introductie van aardgasuitvoeringen van de Leon en Mii is het nu tijd voor de nieuwe SEAT Ibiza. De 1.0 TGI combineert de voordelen van een benzine- en een dieselmotor: omdat deze uitvoering 85% minder NOx uitstoot dan dieselmotoren, terwijl de CO2-uitstoot 25% lager is in vergelijking met benzinemotoren.

De Ibiza met 1.0 TGI beschikt over drie tanks; één voor benzine en twee voor aardgas. Doordat de motor perfect werkt op beide brandstoffen, bedraagt de totale actieradius bijna 1.200 kilometer (390 met aardgas), terwijl de CO2-emissie in CNG-modus slechts 88 g/km bedraagt. De 1.0 TGI is leverbaar als Style en is vriendelijk voor de portemonnee dankzij de lagere prijs van CNG en de efficiency van zijn motor.

De SEAT Web Media Conference is terug te kijken via http://iaawebconference.seatprapp.com.