Leusden,
06
mei
2016
|
11:44
Europe/Amsterdam

SEAT Musicathon nadert zijn climax

  • 14 finalisten uit zeven landen door naar finale in Berlijn
  • Cyril Directie en Jack $hirak vertegenwoordigen Nederland
  • 1.185 deelnemers creëren samen bijna 2.000 muziekstukken

Berlijn is klaar voor de finale van de SEAT Musicathon (6 tot en met 8 mei), een muziekcontest met een creatieve marathon van 36 uur. In totaal strijden 14 teams, waaronder twee uit Nederland, om in de top drie te eindigen en zo met SEAT en specialisten uit de muziekindustrie te mogen werken aan het muzikale logo van het merk.

De SEAT Musicathon trok 1.185 deelnemers, die in totaal 1.924 eigen composities inzonden. Hun opdracht: hoe zou Barcelona klinken als het een muziekstuk was? De finalisten komen uit alle betrokken landen: Spanje, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk, Nederland en Mexico. In Berlijn krijgen zij 36 uur de tijd om nog een opdracht van SEAT uit te voeren. Dat muziekstuk en de vervolmaking van het Barcelona-thema bepalen de drie winnaars van de Musicathon. Ter inspiratie vindt de finale plaats in het nhow-hotel, het eerste muziek- en lifestylehotel van Europa.

Twee Nederlanders in internationale finale
Tot de 14 Musicathon-finalisten in Berlijn behoren ook twee Nederlanders. Cyril Directie, een gevestigde en bekende drummer, en Julien Willemsen (alias Jack $hirak) – vermaard als het brein achter New Wave – zullen in Berlijn de honneurs namens Nederland waarnemen en een gooi doen naar een plek bij de beste drie.

Cyril Directie
“Ik kom uit Amsterdam en heb internationaal vele jaren gewerkt als drummer/componist/producer. Ik hou van, speel en produceer vele verschillende stijlen, waaronder jazz, funk, pop, rock en EDM. Ik verheug me erg op de SEAT Musicathon!”

Jack $hirak
“Ik ben een producer en ben onder andere verantwoordelijk voor het album van New Wave dat veelvuldig platina behaalde, mede dankzij de hit 'Drank & Drugs' (ruim 20 miljoen streams en YouTube-views). In 2016 ligt de nadruk op mijn eigen werk en DJ-carrière.”

De winnaars ontvangen alle drie een geldprijs en een reis naar Barcelona en Los Angeles. In Martorell bezoeken ze de SEAT-fabriek en ontmoeten ze het team dat het SEAT Sound System zal ontwikkelen. In Los Angeles brengen ze vijf dagen door in een gerenommeerde opnamestudio, waar ze samenwerken met professionals in sound branding om het muzikale logo van SEAT te creëren.

De Musicathon is het tweede project waarbij SEAT kiest voor co-creatie, nadat het merk vorig jaar in Barcelona een ‘Archithon’ organiseerde met veertig Duitse en Spaanse architectuurstudenten. Dat leidde tot het SEAT Digital Museum. Voor de Musicathon werkt SEAT samen met topbedrijven uit de muziekindustrie, zoals het Abbey Road Institute, Roland, Epiphone en KRK Systems.