Leusden,
13
juli
2023
|
16:08
Europe/Amsterdam

Terug van weggeweest: krachtige en efficiënte Tarraco PHEV

Terug van weggeweest: krachtige en efficiënte Tarraco PHEV

  • Het beste van twee werelden: slim samenspel van elektro- en benzinemotor
  • Elektrische actieradius tot 51 km** en alles in huis voor ontspannen (vakantie)reizen
  • Sportiviteit en luxe: Tarraco PHEV als FR Business leverbaar vanaf € 48.995*
Samenvatting

De Tarraco plug-in hybride maakt zijn comeback in het gamma van SEAT. Zijn geëlektrificeerde aandrijflijn is goed voor een vermogen van 180 kW/245 pk. Daarmee is de Tarraco PHEV de krachtigste uitvoering van de reeks. Bovendien heeft hij een elektrische actieradius van 51 km**. De Tarraco PHEV wordt standaard geleverd als FR Business, die een aangename combinatie van sportiviteit en luxe biedt. De ruime en veelzijdige Tarraco FR PHEV Business is er vanaf € 48.995*. Hij is per direct te bestellen en de leveringen starten in september.

De Tarraco SUV biedt veel: om te beginnen alle ruimte voor vijf én alle (vakantie)bagage. Zelfs met de achterbank in normale positie heeft de bagageruimte al een inhoud van 610 liter. Met een volledig neergeklapte achterbank is er zelfs 1.770 liter beschikbaar. Ook het maximale trekgewicht van 1.800 kg draagt bij aan zijn veelzijdige karakter.

Krachtig en efficiënt

De geëlektrificeerde aandrijflijn van de Tarraco FR PHEV Business biedt het beste van twee werelden. De 12,8 kWh-accu maakt een elektrische actieradius van 51 km** mogelijk. Dit volstaat in veel gevallen voor het reguliere woon-werkverkeer. Via de standaard meegeleverde mode 2- en mode 3-laadkabel is de lithium-ion-accu thuis, op het werk en bij openbare laadpunten eenvoudig op te laden. Door de combinatie van de elektromotor en de 1.4 TSI turbobenzinemotor is de Tarraco FR PHEV Business de krachtigste uitvoering binnen de reeks. Het systeemvermogen bedraagt 180 kW/245 pk en het systeemkoppel 400 Nm. De standaard automatische DSG-automaat met dubbele koppeling draagt bij aan een ontspannen en dynamische rijervaring. Via de paddles achter het met leer beklede en verwarmde sportstuur zijn de versnellingen ook handmatig te kiezen.

Sportieve luxe

De complete standaarduitrusting accentueert het dynamische karakter van de Tarraco FR PHEV Business nog eens. Standaard zijn bijvoorbeeld LED-koplampen, een sportonderstel, 19 inch lichtmetalen velgen (20 inch optioneel) en kuipstoelen voor de bestuurder en de passagier. De bestuurdersstoel is elektrisch verstelbaar en heeft een geheugenfunctie. Voor maximaal comfort is de voorruit warmte- en geluidswerend en daarnaast is een automatische 3-zone airconditioning inbegrepen. De 360 graden-camera, de parkeersensoren voor en achter én de automatische inparkeerhulp maken het leven iedere dag weer een stuk makkelijker. Ook op het gebied van veiligheid is de Tarraco groots. Standaard zijn onder meer de Predictive Adaptive Cruise Control, Lane Assist Plus, Emergency Assist, Travel Assist en Rear Cross Traffic Assist, het Collision Warning System en Actieve veiligheidsgordels. Ook een alarmsysteem is inbegrepen.

Net als andere SEAT-modellen wordt de nieuwe Tarraco FR PHEV Business geleverd met vier jaar garantie. Het ruime, krachtige en dynamische topmodel van SEAT is leverbaar vanaf € 48.995*.

Meer informatie over de SEAT Tarraco FR PHEV Business is hier te vinden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie seat.nl

**) Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.