Jouw SEAT leaseauto inleveren

Hoe werkt dat?

SEAT Private Lease Klantenservice

SEAT Private Leaseauto inleveren


Wanneer je aan het einde van je Private Leasecontract besluit je Private Leasecontract te beëindigen, wil je uiteraard dat het inleveren van je auto zo soepel mogelijk verloopt. Voordat je de auto inlevert, moet jouw SEAT eerst geïnspecteerd worden. Dit gebeurt door onze partner Macadam: een onafhankelijk bedrijf, gespecialiseerd in het inspecteren en innemen van Private Leaseauto’s.

 

Inspectie van jouw SEAT op schade en gebruikssporen

Er wordt ter plekke een inspectierapport gemaakt met alle schades en gebruikssporen. Dit wordt door jou en Macadam ondertekend. Je ontvangt dit rapport per e-mail van Macadam. Macadam stelt vast wat de feitelijke situatie is tijdens de uitgevoerde inspectie. SEAT Financial Services beoordeelt uiteindelijk aan de hand van dit rapport of het gaat om geaccepteerde of niet geaccepteerde schades.

 

Let op: je moet zelf bij de inspectie aanwezig zijn

Wij vinden het heel erg belangrijk dat je zelf bij de inspectie aanwezig bent. Zo kan er geen onduidelijkheid ontstaan over de staat van uw auto bij inlevering. Kun je onverhoopt niet, dan adviseren we je om een nieuwe afspraak te maken. Is het contract aan het begin ook getekend door een medecontractant? Dan kun je deze persoon ook vragen om in plaats van jezelf aanwezig te zijn bij de schouwing.

 

Inleveren op winter- of zomerbanden

Van oktober tot maart mag je jouw SEAT inleveren op winterbanden. Van april tot september mag je de auto inleveren op zomerbanden. Is jouw SEAT standaard voorzien van lichtmetalen velgen, dan hoor je de auto ook in te leveren voorzien van deze velgen. Nooit winterbanden gehad? Geen probleem, dan lever je jouw SEAT Private Lease gewoon in op de normale banden.

 

De SEAT Private Lease inleverchecklist

Met deze checklist weet je precies je jouw SEAT Private Lease-auto kan inleveren wanneer het Private Leasecontract afloopt.

1. Plan een afspraak in met Macadam voor inspectie.
2. Zorg dat jouw SEAT schoon en opgeruimd is.
3. Pak de kentekenkaart, het onderhoudsboekje, het APK-rapport en het instructieboekje erbij.
4. Zorg ervoor dat alle opties en accessoires aanwezig zijn in de SEAT auto.
5. Zorg dat alle sleutels, eventuele afstandsbedieningen en reservesleutels aanwezig zijn.
6. Zorg dat losse navigatiesystemen, schermen, etc. aanwezig zijn.
7. Zorg dat de gevarendriehoek, lampenset en eventuele veiligheidshesjes aanwezig zijn.
8. Zorg ervoor dat hoedenplank, trekhaak, reservewiel en bandenreparatieset aanwezig zijn.

Maak een afspraak

Maak minimaal 5 dagen voor het eind van je contract een afspraak voor 

inspectie. Dit kan telefonisch via +31 (0)172 475 490 of via het online afspraakformulier. Op basis hiervan bespreekt Macadam de details met je zoals; tijd, locatie en overige vragen, mocht je die hebben.